שאלות? כנס/י לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין >>>
  • Facebook
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
ראשי » חוקים » חוק עוולות מסחריות תשנ”ט-1999

חוק עוולות מסחריות תשנ”ט-1999

מערכת הבית המשפטי 6 בנובמבר 2011 19:20 אין תגובות

בואו להכיר מקרוב את נוסח חוק עוולות מסחריות תשנ”ט- 1999

פרק א’: הלכות מסחר לא הוגנות

1.    (א)    לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר.
(ב)    שימוש של עוסק בשמו בתום לב, לשם מכירת נכס או מתן שירות, לא ייחשב כשלעצמו גניבת עין.

2.    (א)    לא יפרסם עוסק מידע ולא יגרום לפרסום מידע, אשר הוא יודע או שהיה עליו לדעת שהוא אינו נכון, לגבי עסק, מקצוע, נכס או שירות, שלו או של עוסק אחר (להלן – תיאור כוזב).
(ב)    המפיץ פרסום של עוסק אחר או מטעמו הכולל תיאור כוזב, או מי שהחליט בפועל על פרסום תיאור כוזב כאמור, לא יישא באחריות לפי סעיף זה, אלא אם כן ידע שהתיאור כוזב, או שהתיאור כוזב על פניו.

3.    לא ימנע ולא יכביד עוסק, באופן לא הוגן, על גישה של לקוחות, עובדים או סוכנים אל העסק, הנכס או השירות של עוסק אחר.

4.    החובות בפרק זה יחולו על עוסק, אשר עשה את המעשה האסור על פי פרק זה, במהלך עסקו או בהקשר לעסקו, כלפי עוסק אחר אשר נפגע או ניזוק מהפרת החובה, במהלך עסקו או בהקשר לעסקו.

פרק ב’: גזל סוד מסחרי

5.    בפרק זה –
“בעלים” – לרבות מי שסוד מסחרי נמצא בשליטתו כדין;
“סוד מסחרי”, “סוד” – מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו;
“שימוש” – לרבות על ידי העברה לאחר.

6.    (א)    לא יגזול אדם סוד מסחרי של אחר.
(ב)    גזל סוד מסחרי הוא אחד מאלה:
(1)    נטילת סוד מסחרי ללא הסכמת בעליו באמצעים פסולים, או שימוש בסוד על ידי הנוטל; לענין זה אין נפקא מינה אם הסוד ניטל מבעליו או מאדם אחר אשר הסוד המסחרי נמצא בידיעתו;
(2)    שימוש בסוד מסחרי ללא הסכמת בעליו כאשר השימוש הוא בניגוד לחיוב חוזי או לחובת אמון, המוטלים על המשתמש כלפי בעל הסוד;
(3)    קבלת סוד מסחרי או שימוש בו ללא הסכמת בעליו, כאשר המקבל או המשתמש יודע או שהדבר גלוי על פניו, בעת הקבלה או השימוש, כי הסוד הועבר אליו באופן האסור על פי פסקאות (1) או (2), או כי הסוד הועבר אל אדם אחר כלשהו באופן אסור כאמור לפני שהגיע אליו.
(ג)    גילוי סוד מסחרי באמצעות הנדסה חוזרת, לא ייחשב, כשלעצמו, אמצעי פסול כאמור בסעיף קטן (ב)(1); לענין סעיף קטן זה, “הנדסה חוזרת” – פירוק או ניתוח של מוצר או של תהליך במטרה לפענח סוד מסחרי, בהילוך חוזר.

7.    (א)    לא יהיה אדם אחראי בשל גזל סוד מסחרי, אם התקיים אחד מאלה:
(1)    הידע הגלום בסוד המסחרי הגיע אליו במהלך עבודתו אצל בעליו של הסוד המסחרי וידע זה הפך לחלק מכישוריו המקצועיים הכלליים;
(2)    השימוש בסוד המסחרי מוצדק בשל תקנת הציבור.
(ב)    עשה אדם שימוש בסוד המסחרי כאמור בסעיף קטן (א)(2) וזכה עקב כך בטובת הנאה, רשאי בית המשפט אם ראה שהדבר מוצדק בנסיבות הענין, לחייב אותו בהשבת טובת ההנאה, כולה או חלקה, לבעל הסוד.

8.    (א)    אדם אינו אחראי לפי סעיף 6(ב)(3) בשל שימוש שעשה בסוד מסחרי, אם רכש וקיבל את הסוד המסחרי בתום לב ובתמורה, אלא אם כן ראה בית המשפט כי לשם עשיית צדק בין הצדדים, יש להטיל עליו אחריות בשל גזל סוד מסחרי.
(ב)    הטיל בית המשפט אחריות כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הוא לפטור את האחראי לגזל הסוד המסחרי מהסעדים שלהם זכאי בעל הסוד, כולם או חלקם.

9.    יראו כשימוש בסוד מסחרי אף שימוש בסוד שנעשו בו שינויים, ובלבד שמתקיים דמיון מהותי בין הסוד המסחרי לבין המידע שבו נעשה השימוש.

10.    חזקה על הנתבע כי השתמש בסוד המסחרי שבבעלות התובע, אם התקיימו שניים אלה:
(1)    הסוד המסחרי הגיע לידיעתו של הנתבע או שהיתה לו גישה אליו;
(2)    המידע שבו משתמש הנתבע דומה דמיון מהותי למידע נושא הסוד המסחרי.

פקר ג’: נזיקין וסעדים

11.    הפרת הוראה מהוראות פרקים א’ ו-ב’ היא עוולה בנזיקין, ופקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן – פקודת הנזיקין) תחול עליה, כפוף להוראות חוק זה.

12.    הסעדים שבסעיפים 13 עד 21, לא יחולו על עוולות לפי סעיפים 2 ו-3.

13.    (א)    בית המשפט רשאי, על פי בקשת התובע, לפסוק לו, לכל עוולה, פיצויים בלא הוכחת נזק, בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.
(ב)    לענין סעיף זה יראו עוולות המתבצעות במסכת אחת של מעשים, כעוולה אחת.
(ג)    שר המשפטים רשאי, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות בצו את הסכום שבסעיף קטן (א).

14.    ניתן צו מניעה לטובת בעליו של סוד מסחרי, זכאי הצד שכנגד לבקש, בכל עת, כי ייערך עיון מחדש בצו, בטענה שהסוד המסחרי פורסם; ראה בית המשפט כי המבקש הפיק יתרון לא הוגן מההחזקה בסוד לפני פרסומו, רשאי הוא, כל עוד מתקיים אותו יתרון, להשאיר את הצו בתוקפו.

15.    בית המשפט רשאי לחייב את הנתבע, בדרך שנקבעה בתקנות, במתן דין וחשבון לתובע לגבי פרטי העוולה.

16.    (א)    הוכח להנחת דעתו של בית המשפט, בתצהיר או בעדות אחרת, כי קיים חשש של ממש לביצועה של עוולה, רשאי הוא למנות, בצו, כונס נכסים, ולהסמיכו להיכנס לחצרים המוחזקים על ידי הנתבע או על ידי אדם אחר שאינו הנתבע (להלן – צד שלישי), לשם חיפוש ותפיסת נכסים אשר הופקו תוך ביצוע העוולה או שימשו לביצועה, או לשם תפיסת ראיות אשר קיים חשש סביר להעלמתן; בחיפוש ובתפיסה לפי פרק זה, של מחשב, חומר מחשב או פלט, כהגדרתם בחוק המחשבים, תשנ”ה-1995, יחולו הוראות סעיפים 23א ו-32(ב) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ”ט-1969, בשינויים המחויבים.
(ב)    כונס נכסים מוסמך להשתמש בכוח במידה סבירה לשם ביצוע הצו, ובלבד שהתלווה אליו שוטר; בית המשפט רשאי להורות למשטרת ישראל לסייע לכונס הנכסים בביצוע תפקידו על פי הצו.
(ג)    הכניסה, החיפוש והתפיסה ייעשו על ידי כונס הנכסים בנוכחות שני עדים; הכונס יגיש לבית המשפט, בתוך שבעה ימים מיום הביצוע, דין וחשבון על החיפוש והתפיסה.

17.    (א)    הוגשה בקשה למתן צו למינוי כונס נכסים והוכח להנחת דעתו של בית המשפט, בתצהיר או בעדות אחרת, כי קיים חשש סביר שהשהיה עד לדיון במעמד שני הצדדים עלולה לגרום למבקש הצו נזק חמור או להעלמת הנכסים, רשאי בית המשפט לתת צו אף במעמד צד אחד.
(ב)    ניתן צו במעמד צד אחד, יתקיים דיון במעמד שני הצדדים בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-7 ימים מיום מתן הצו, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד מאוחר יותר מטעמים מיוחדים שיירשמו.
(ג)    צו לפי סעיף זה יכול שיינתן אף בטרם הגשת התובענה; לא הוגשה התובענה בתוך 7 ימים מיום נתינתו, יפקע הצו, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד מאוחר יותר מטעמים מיוחדים שיירשמו.

18.    בית המשפט לא ייתן צו זמני לפי פרק זה אלא כפוף להמצאת ערובה מספקת להנחת דעתו, לטובת מי שכנגדו ניתן הצו לפי סעיפים 16 או 17, לשם פיצוי בשל כל נזק שייגרם לו כתוצאה ממתן הצו, אם תידחה התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת, וכן כפוף להמצאת ערבון כאמור בסעיף 19.

19.    (א)    ערבון כאמור בסעיף 18 יהיה בהפקדת סכום שלא יפחת מ-1,000 שקלים חדשים ולא יעלה על 25,000 שקלים חדשים, כפי שיקבע בית המשפט; סכום הערבון יופקד במזומן או בערבות בנקאית; בית המשפט רשאי, אם שוכנע שקיימים טעמים מיוחדים לכך, להתנות את מתן הצו במתן ערבון אחר.
(ב)    לבקשת הנתבע, רשאי בית המשפט, אם שוכנע תוך כדי ההליך המשפטי שהדבר מוצדק, להגדיל את סכום הערבון מעבר לסכום האמור בסעיף קטן (א).
(ג)    נדחתה התובענה או פקע הצו הזמני, יהיה בית המשפט הדן בתובענה רשאי להורות על חילוט הערבון, כולו או מקצתו, לטובת מי שניתן נגדו צו לפי סעיפים 16 או 17, אם שוכנע שבקשת הצו לא היתה סבירה בנסיבות הענין; חילוט הערבון אינו מותנה בגרימת נזק של ממש למי שהצו ניתן נגדו.
(ד)    חילוט הערבון אינו גורע מזכותו של מי שהערבון חולט לטובתו להיפרע בשל נזקיו, באמצעות הערובה שנקבעה לפי סעיף 18 או בהתאם לכל דין, בדרך של הגשת תובענה.

20.    (א)    במתן צו לפי סעיפים 16 או 17, המסמיך כניסה לחצרים המוחזקים בידי צד שלישי, יתחשב בית המשפט, בין היתר, באפשרות –
(1)    שקיימות זכויות של הצד השלישי בנכסים או בראיות שלגביהם מתבקש הצו, וטיבן של זכויות כאמור;
(2)    שהצד השלישי שותף לעוולה.
(ב)    היו הנכסים או הראיות שלגביהם מתבקש צו לפי סעיפים 16 או 17 מצויים בחזקתו של צד שלישי, יודיע לו בית המשפט על זכותו להצטרף להליך בתוך המועד שיקבע.
(ג)    טוען צד שלישי לזכויות בנכסים או בראיות שנתפסו לפי פרק זה, רשאי הוא להצטרף להליך בתוך 14 ימים מן היום שנודע לו על תפיסתם.
(ד)    התברר לבית המשפט במהלך דיון כי לצד שלישי עשויות להיות זכויות בנכסים או בראיות שנתפסו לפי פרק זה, יודיע לו בית המשפט על זכותו להצטרף כצד להליך, בתוך המועד שיקבע; הצירוף יכול שיהיה בכל שלב משלבי המשפט.
(ה)    הצטרף צד שלישי להליך, יקיים בית המשפט דיון במעמד הצד השלישי בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-14 ימים מיום קבלת בקשת הצירוף של הצד השלישי.

21.    בית המשפט רשאי להורות, בסיום הדיון בתובענה, על אחד מאלה:
(1)    על השמדת נכסים אשר הופקו תוך ביצוע עוולה או אשר שימשו לביצועה (בסעיף זה – הנכסים);
(2)    אם ביקש זאת התובע – על העברת הבעלות בנכסים לידיו, בתמורה לתשלום שוויים של הנכסים, כערכם אלמלא ביצוע העוולה;
(3)    על עשיית כל פעולה אחרת בנכסים.

פרק ד’: שונות

22.    (א)    לבית דין אזורי לעבודה תהא סמכות ייחודית לדון –
(1)    בתובענה בין עובד לבית מעביד או חליפו, שעילתה בהפרת הוראה מהוראות פרק ב’, והנובעת מיחסי עובד ומעביד;
(2)    בתובענה שעילתה בהפרת הוראה מהוראות פרק ב’, הנובעת מחוזה ליצירת יחסי עובד ומעביד, לפני שנוצרו יחסי עובד ומעביד או לאחר שנסתיימו יחסים כאמור.
(ב)    בתובענות שבית דין לעבודה דן בהם לפי סעיף זה, תהיה לשופט לבדו סמכות לתת צו מניעה זמני וכן סעדים לפי סעיפים 15 עד 20.

23.    (א)    בית המשפט רשאי, מיוזמתו או על פי בקשה, לתת צו להבטיח כי סוד מסחרי של בעל דין או של אדם אחר שהתגלה בהליך משפטי לא יפורסם.
(ב)    בית המשפט רשאי, לבקשת אדם, לתת צו בהליך משפטי, בדבר דרכי הגשת ראיות שיש בהן סוד מסחרי.
(ג)    בהליך משפטי בענין אזרחי, רשאי בית המשפט, לבקשת אדם, לתת צו בדבר אי גילוי ראיות שיש בהן סוד מסחרי, ובלבד שראה כי הענין שיש באי גילוי הראיה עדיף מן הצורך לגלות את הראיה לשם עשיית צדק, וכי במתן הצו לפי סעיפים קטנים (א) ו-(ב), אין כדי להגן על הסוד המסחרי.
(ד)    בסעיף זה, “בית משפט” – לרבות בית דין, רשות, גוף או אדם, בעלי סמכויות שיפוטיות או מעין שיפוטיות לפי כל דין.

24.    אין בהוראות חוק זה כדי לגרוע מהוראות חוק ההגבלים העסקיים, תשמ”ח-1988, או מהוראות כל דין אחר.

25.    שר המשפטים ממונה על ביצוע חוק זה והוא רשאי, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, להתקין תקנות לביצועו, ובמיוחד בדבר הסדרת פעולות כונס הנכסים על פי חוק זה, לרבות –
(1)    הוראות בדבר מתן דין וחשבון לפי סעיף 15;
(2)    דרכי הגשת הבקשה לצו כינוס נכסים;
(3)    הוראות בדבר הצטרפות צד שלישי;
(4)    כללים לביצוע חיפוש ותפיסה של נכסים;
(5)    אופן רישום נכסים שנתפסו;
(6)    אופן הטיפול בנכסים שנתפסו ומקום שמירתם;
(7)    כללים לביצוע הוראת בית משפט בדבר השמדת נכסים;
(8)    כללים לשמירת הסודיות באשר לממצאי חיפוש.

26.    בחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ”ד-1984, בסעיף 68(ב), אחרי פסקה (7) יבוא:
“(8) לשם הגנה על סוד מסחרי.”

27.    בחוק הגנת הצרכן, תשמ”א-1981 –
(1)    בסעיף 2(א), אחרי פסקה (19) יבוא:
“(20) היות מקורו של הנכס הנמכר בפשיטת רגל, בכינוס נכסים או בפירוק של חברה.”;
(2)    בסעיף 31, אחרי סעיף קטן (א) יבוא:
“(א1) הזכות לסעדים בשל עוולה כאמור נתונה לצרכן שנפגע מהעוולה, וכן לעוסק שנפגע, במהלך עסקו, מהטעיה כאמור בסעיף 2.
(א2)    פרק ו’1 לא יחול על עוסק שנפגע מעוולה כאמור במהלך עסקו.”

28.    בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], סעיף 59 – בטל.

29.    תחילתו של חוק זה שישה חודשים מיום פרסומו.

בנימין נתניהו  – ראש הממשלה      צחי הנגבי –  שר המשפטים
עזר ויצמן – נשיא המדינה       דן תיכון – יושב רא שהכנסת

קיראו עוד בנושא: עוולות מסחריות

גניבת עין הגנת הצרכן הטעייה חילוט ערבון כונס נכסים סודות מסחריים עוולה עוולה מסחרית ערבון צו במעמד צד אחד צו מניעה רישום נכסים תפיסת נכסי

|להציג את כל הפוסטים של מערכת הבית המשפטי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

חדש חשוב ומעניין נכון להיום
  • זכויות קניין במשפט הישראלי
  • חייל מילואים – מהן הזכויות המגיעות לך?
  • מי בדלת? בית המשפט…
  • נהיגה במהירות מופרזת – מידע על אכיפה וענישה
  • חופש התנועה – זכות יסוד בכל משטר דמוקרטי
  • חטיפת ילדים במשפחה – עמדת בית המשפט
  • מידע כללי על בית דין לעבודה – ארצי ואיזורי
  • סטטוס קוו – יחסי דת ומדינה בישראל
  • אלימות מינית בזוגיות
  • משרד המשפטים – סמכויות ותפקידים
  • האם אתה יודע כיצד למלא שטר חוב?
  • תביעה ייצוגית נגד אגד בגין הפעלת קווי מהדרין
  • הקפאת הליכים נגד חברה – אימתי ומדוע?
  • חופש הביטוי – החירות להתבטא מעוגנת בחקיקה הדמוקרטית
  • התערערות מעמד השופטים בישראל
  • למה חברת הביטוח הסיעודי לא משלמת לך?

ייעוץ משפטי בנושא ביטוח סיעודי

חייג/י: 050-8086484

(שירות אישי מבוסס תוצאות בלבד)

ייעוץ לנפגעי רשלנות רפואית

חייג/י: 072-3340001

(שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר)

לייעוץ משפטי בנושא נזקי גוף

חייג/י: 072-3936006

(שיחה אישית עם עו"ד מומחה ללא תשלום)

לקבלת ייעוץ משפטי בדיני משפחה

חייג/י: 072-3360526

(משרד עורכי דין ותיק - התמחות מיוחדת בהליכי גירושין)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני חובות

חייג/י: 072-3341001

(ייעוץ אישי מעורך דין מומחה - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני עבודה

חייג/י: 072-3342000

(מוקד הייעוץ של פורטל זכויות עובדים - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני פלילים

חייג/י: 072-3360520

(ייעוץ משפטי בענייני פלילים 24 שעות ביממה)

פניה לייעוץ משפטי:
נזיקין וביטוח: נפגעת? נפצעת?
  • נכי צה”ל – מפציעה ועד שיקום
  • רשלנות רפואית בטיפול שיניים – מקרה לדוגמא
  • קבלת פיצוי מהמדינה בסטאטוס של אזור אסון
  • רשימת עורכי דין מומלצים – סקירה בכל ענפי המשפט!
  • ביטוח לאומי – סוגי תביעות למוסד, גמלאות וקיצבאות
  • רשלנות בניתוח הגדלת חזה – הגדלת חזה או הקטנה שנכשלה…
  • ערעור לבית המשפט העליון על פסק דין בתביעה לפי חוק הפלת”ד
  • התיישנות תביעת רשלנות רפואית
  • רשלנות רפואית ורופאים – על קשר השתיקה בתחום הרפואה
  • עוולות מסחריות Commercial wrongs
תגיות בלוג עורכי דין ומשפט אלול:
אפוטרופוס ביטוח לאומי בית המשפט בית משפט בית משפט השלום גירושים גירושין גניבת עין דיני בנקאות דיני משפחה דמוקרטיה הליך משפטי זכויות זכויות יוצרים חברה בע"מ חובת הזהירות חוקים חקירות יעוץ משפטי ישראל כתב תביעה מדינת ישראל מיסים נדל"ן נזיקין עבירה פלילית עופר סולר עורך דין עורך דין מקרקעין עורכי דין עורכי דין נזקי גוף עורכי דין נזקי גוף ערבות פיצויים פסק דין פרסום בגוגל קניין רוחני קניית דירה רשויות המס רשלנות רפואית תאונות דרכים תאונות עבודה תביעה משפטית תביעת פיצויים תום לב
מידע משפטי מעניין ואקטואלי:
קישורים משפטיים מעניינים

חברת הביטוח מנסה איתך את שיטת מצליח?

משרד עורכי דין של אליסה ווילקס (ארה”ב)

מחקר בתחום החקיקה בלשכת כנסת ישראל

חברת הביטוח הסיעודי לא משלמת לך?

מה אפשר לעשות עם שיקים שחזרו ללא כיסוי?

רשלנות רפואית: עובדות שלא הכרנו!

עמותה לקידום המשפט הבינ”ל ההומניטרי

האגודה הישראלית למשפט פרטי

חיפוש מהיר לכל אזרח: הצעות חוק בכנסת

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין

כמה עולה להתגרש וכמה תשלמ/י לעו”ד?

הכתבות שהגולשים הכי אהבו:
  • הנגשת הציוד ושירותי הסלולר לבעלי מוגבלויות
  • פיטורי עובד בזמן מילואים – מה קובע החוק?
  • על גבולות אחריותה של חברת אחסון אתרים Hosting
  • תביעת לשון הרע נגד עורך דין מייצג
  • לצעוד עם העדר
  • חטיפת ילדים במשפחה – עמדת בית המשפט
  • רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – לא נעים אבל מה עושים?
  • היקף זכות יורש לקבל כספי פנסיה של אביו המנוח
  • הגבלת רישיון נהיגה בגלל חוב הוצאה לפועל
  • ידועים בציבור – זכויותיו המשפטיות של ידוע בציבור בישראל
  • אימוץ ילדים – מושגים והגדרות משפטיות
  • חייל מילואים – מהן הזכויות המגיעות לך?
  • רשלנות רפואית באבחון סרטן האשכים
  • יחסי ציבור לעורכי דין בהיבט האתיקה המקצועית
  • אמות מידה לטיפול רפואי סביר
  • רשלנות רפואית באבחון מחלות גנטיות ומקרי הולדה בעוולה
  • נפילה מגובה באתר בניה – תאונת עבודה שניתן למונעה
  • יש לך חוב לרשות השידור? הכירו את אגרת הטלוויזיה שלנו!
  • שכר מינימום – זכותינו הבסיסית
  • חופשת לידה לגברים – מה אומר החוק בישראל?
  • מזונות ילדים – שאלות, תשובות והסברים
  • חובת הגילוי של רופא וקבלת הסכמה מדעת
  • גירושין – הליכי גירושין ודיני משפחה בישראל
  • נפגעת בגלל רקטות ופגזים שנחתו באיזור מגוריך?
אלול בית משפטי

הבלוג המשפטי הוותיק בישראל מביא עדכונים, חדשות ומאמרי דעה מעולם החוק והמשפט. אנחנו נותנים במה לעורכי דין ומשפטנים שרוצים להביא דעה ולפרסם כתבות פרי עטם.

חוק ומשפט בנושא:
יש לך איך לתרום לאלול?

אנחנו אוהבים אנשי משפט ועורכי דין שיש להם במה לתרום ומחפשים את הבמה המתאימה. אלול בית משפטי ישמח לפרסם סקירות משפטיות, פסקי דין חשובים וכל דבר מעניין שיש לך לשתף. שימו לב: אנחנו מפרסמים רק תוכן מקורי, שמעורר עניין בתחום המשפט.

אלול בית משפטי: הנצפים ביותר!
  • ת”א 2677-07 כהן משה נ’ מכבי שירותי בריאות ואח’
  • פסק דין של בית המשפט העליון רע”א 2146/08 בתביעת רשלנות רפואית
  • אופן חישוב זמן הארכת תוקף פטנט תרופתי בעידן הכפר הגלובלי
  • קבלת ערעור באופן חלקי עקב טענת התיישנות שהתקבלה
  • רשלנות רפואית באבחון של מחלת הסרטן
  • הגדלת חזה ומתיחת בטן אצל ד”ר קליין
  • קניית רכב יד 2 – מה כולם לא רוצים שתדעו?
  • רשלנות בניתוח הגדלת חזה – הגדלת חזה או הקטנה שנכשלה…
  • מסתבר שלא תמיד צריך לשלם למתווך…
  • חופשת לידה לגברים – מה אומר החוק בישראל?
  • PHILIP MORRIS PRODUCTS S.A נגד AKISIONERNO DROUJESTVO ע”א 3975/10
  • זכויות עובדת בשמירת הריון לפי חוקי העבודה
  • ביטוח רכב וכיצד יש לנהוג במקרה תאונת דרכים
  • בית משותף – מרבה שכנים מרבה דאגה
  • טיפים משפטיים חינם – עורכי דין עונים לשאלות שלכם
  • ערעור לבית המשפט העליון על פסק דין בתביעה לפי חוק הפלת”ד
  • רשלנות רפואית בטיפול שיניים – מקרה לדוגמא
  • תאונות עבודה – פגיעה במהלך עבודה או בדרך אליה
  • ביטוח חובה לרכב – פיצויים על נזקי גוף לאחר תאונת דרכים
  • עורכי דין: מותר לפרסם בגוגל!
  • פנסיה אבודה – איפה הכסף שלנו?
  • פרישה, פנסיה, גמלאות – זכויות עובדים בישראל
  • הטרדה מינית בעבודה – הטרידו אותך מינית?
  • ההבדל בין מס שבח מקרקעין להיטל השבחה
  • פשיטת רגל – כל הדרך להליך יעיל…
  • עבירות מס – איך יוצאים מזה?
  • החלטות / הנחיות משרד הבריאות – תוקף מחייב?
  • חייל מילואים – מהן הזכויות המגיעות לך?
  • ההבדלים בין חוזה בכתב לחוזה שבעל פה
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס