מועד פרישה זהו הגיל שבו אדם יכול לצאת ממעגל העבודה עקב גילו – פרישה או יציאה לגמלאות או בשם הנפוץ פנסיה. אנשים בגיל פרישה זכאים לזכויות רבות, חלקן נצברו במשך שנות עבודה ארוכות וקשות. רוצים לדעת על זכויות עובדים בגיל פרישה?
בשנים האחרונות חלו שינויים משמעותיים בנושא חוקי הפרישה וניתן לומר באופן גס כי כיום גיל הפרישה הסטנדרטי עבור אישה הוא 62 ועבור גר הוא 67. על פי חוק, מגיל זה זכאי הפורש לקבלת קצבה פנסיונית מביטוח לאומי ובמקרים רבים מקרן פנסיה או מביטוח מנהלים – אליו הפריש בעת זמן העסקתו.
אך לא כולם פורשים בגילאים אלה, לא פעם קורה כי יש צורך לצאת לפנסיה מוקדמת עקב ירידה ביכולות הפיזיות או מחלות או עקב התדרדרות קוגניטיבית או מנטאלית. התוצאה- יציאה לפנסיה מוקדמת, פרישה ממעגל העבודה וזכאות לקצבה, בתנאים מסוימים.
פרישה – ביטוח מנהלים וקרנות פנסיה
חובת הפרשה לביטוח מנהלים או לקרן פנסיה, היא שינוי שחוקק לאחרונה.עד כה נהנו מזכויות אלה רק סקטורים מסויימים, עובדים אשר היו מהוגנים בהסכמים קיבוציים, עובדים בחברות גדולות במיוחד וכו’. כיום על פי חוק כל מעסיק מחוייב לספק תוכנית פנסיונית לעובדיו שישמשו אותם לעת פרישה, מעבידים אשר התחמקו מן החובה הזו חשופים לתביעות.
סיוע משפטי בעת פרישה
במקרים כגון אלה חשוב מאוד להיוועץ עם עורכי דין הבקיאים בתחום דיני עבודה, שכן אלו יוכלו לסייע לכם בהגשת תביעת פיצויים עקב הפסד זכויותיכם הפנסיונויות. אין להקל ראש בזכויות אלו, שכן הן מבטיחות לפורש רמת חיים נאותה בגיל הפרישה.
יציאה לפנסיה מוקדמת זהו תהליך שלא פעם טומן בחובו מלכודות וראוי לקבל סיוע משפטי מאת עורכי דין מקצועיים המתמחים בענף דיני עבודה כמו גם זכויות עובדים בטרם אתם חותמים על הסכם פרישה מוקדם. המלכודות על פי רוב נמצאות בהיבטי המיסוי. יש צורך להבין לעומק את מהות הסכם הפרישה המוקדמת והשלכותיו בפועל.
ייעוץ מקצועי של עורך דין כמו גם של יועץ מס יכול להביא לירידה ניכרת בתשלום המס הפנסיוני והביטוחי לעת פרישה. לתזמון נודעת חשיבות גדולה, עיתים התייעצות מאוחרת מביאה למצבים בלתי הפיכים וכך הפורש איננו מקבל את סכום הפרישה המקסימאלי שלו הוא ראוי.
גם לתשלום פיצויים בעת פרישה יש חשיבות גדולה על איכות החיים של הפורש, וגם כאן יש לא מעט מלכודות שראוי להיזהר מהם. סיוע משפטי מאת עורכי דין יכולים למנוע אי הבנות בין המעסיק לבין העובד הפורש ויבטיחו את קבלת מלוא הפיצויים לפורש.
אם כן, אנחנו רואים כי היציאה לגמלאות מביאה עימה קונפליקטים חדשים, יש צורך לארגן את כל החומר בצורה מסודרת, להבין את חוקי המיסוי על מענק הפרישה והפיצויים. צריך להישמר ממלכודות ולא פעם יש צורך בהגשת תביעות משפטיות כנגד המעביד.
עורכי דין הבקיאים ברזי זכויות עובדים, תנאי העסקה כמו גם דיני עבודה יוכלו לסייע לכם לקבל את המגיע לכם על פי חוק, לייצג אתכם במקרה של תביעה ולהגן על האינטרסים שלכם בצורה הטובה והאופטימאלית – עבורכם, בנוסף יש ביכולתם לייצג אתכם, הפורשים, מול רשויות המס בישראל.
[…] בנושא: פרישה ביטוח […]
[…] עוד על: זכויות עובדים […]
[…] מחסכונות פנסיוניים אחרים, ולכן התנאי העיקרי הוא שיהיה חיסכון פנסיוני שישמש בטחון […]
אימי זכרונה לברכה עבדה שנים רבות בעיריית ת”א. היא נפטרה בשנת 1998 בגיל 71 .קיבלה פנסיה עד שנפטרה ולאחר מותה נפסקה.מה קורה עם כל ההפקדות וההפרשות ? האם לא נותרו כספים שהיו צריכים להעביר ליורשים-הילדים?ואם כן, כיצד פועלים?
בתודה ,
צביקה
אני מועסק במקום עבודה גדול ומסודר בו נהוגים הסכמים קיבוציים. התחלתי לעבוד בשנת 81 אבל עד שנת 87 לא קיבלתי קביעות ולא את כל ההטבות שהיו נהוגות לגבי שאר העובדים הקבועים: הפרשה לפנסיה, קופה גמל גדיש, קרן השתלמות,, הבראה, ביגוד ועוד.לאחר מאבק קיבלתי קביעות ועוד 16 איש. כבר אז בשנת 81 דרשנו מהועד לתבוע לנו שהמעביד ישלים את החסר בפנסיה, לפחות זה. הועד אמר לנו שההנהלה תנקום בנו אם נעלה את הנקודה הזו וייעצו לנו לוותר.עכשיו שאני עומד לפני פרישה העניין הפך לאקטואלי. הפסדתי 6 שנים לוותק במבטחים ולכן אקבל בגיל 67רק 54 אחוזים במקום 66. זה משמעותי. כאמור אני מודע לכך שישנה התיישנות כעבור 7 שנים.עד היום לא תבעתי בגלל החשש מתנכלות. כמו כן לגבי שני מקרים כמוני ההנהלה שילמה מתחת לשולחן מבלי כל הסכם כתוב. השאלה שלי אם אוכל לתבוע בעוד 4 שנים כאשר אצא לפנסיה פיצוי מהמעסיק על אובדן האחוזים, כאשר ההתיישנות מתחילה רק עם התחלת קבלח הפנסיה. שמעתי שהיו כמה תניעות כאלו עלי לציין שנתוני המשכורת שלי הוותק שלי מופיע משנת 81 במשרה מלאה
שלום
האם בפרישה מוקדמת לפני גיל 55, “מאבדים” את ימי המחלה שהצטברו ולא נוצלו במהלך כל שנות העבודה,אם נותר שליש מהם?
האם אפשר להמשיך לעבוד בחברה לאחר גיל הפרישה (למשך 1-3 שנים) במשרה מלאה או חלקית ? או שמא יש צורך בתקופת צינון ?
גמלאי מקבל פנסיה ממקום העבודה הישן, הוא מתחיל לעבוד בעבודה חדשה. האם המעביד החדש מחוייב להפריש לו לקרן פנסיה?
[…] לתאונה, בסכום של 5,000 ₪; ובאשר לשנים שלאחר מכן עד גיל פרישה – על בסיס השכר הממוצע במשק. המשיב השיג על ההסתפקות […]