מחיקת רישום פלילי הפכה בשנים האחרונות לנושא חשוב מעין כמותו בעולם המשפט הפלילי. מעסיקים רבים דורשים תעודת יושר, שניתנת על ידי המשטרה, כתנאי סף לקבלה למקום עבודה.
רבים טועים לחשוב כי תעודת יושר קיימת, אולם מדובר במושג שהיה קיים בעבר. כיום מתבקשים מועמדים לעבודה להביא עימם את תדפיס הרישום הפלילי שלהם מהמשטרה, על מנת לוודא כי עברו של המועמד לעבודה הוא ללא רבב.
רישום פלילי הוא רישום המתועד במאגר הממוחשב של משטרת ישראל ונוגע לכל הליך משטרתי שהתבצע מול האזרח.
חקירה במשטרה, עיכוב לצרכי חקירה, עבירה זוטא שנעשתה בגיל העשרה והביאה למעצר או חקירה, עישון סם והיתפסות הם רק חלק מהדוגמאות שבגינן נפתח רישום פלילי במחשבי המשטרה.
גם אם לא נערך כל הליך פלילי, הגשת כתב אישום, הבאה לדין או הרשעה, הרישום הפלילי לא יימחק וימשיך להופיע ככתם שיימנע ממועמד מסויים קבלה למקום עבודה.
ניתן לבדוק האם קיים רישום פלילי ובגין אילו נסיבות. כל אדם רשאי להגיש בקשה לקבלת גיליון רישום פלילי, עליה יש לשלם אגרה במשרדי דואר ישראל, למלא בקשה ולהציג תעודת זהות. עותק של הגיליון, יישלח לביתו של מבקש הבקשה.
במידה ואכן קיים רישום פלילי, ישנן מספר דרכים למחוק אותו. ראשית, ניתן להגיש בקשת מחיקת רישום פלילי למשטרת ישראל באמצעות עורך דין המתמחה בתחום הפלילים שייתן ייעוץ משפטי.
דרך נוספת היא הגשת בקשת מחיקת רישום פלילי לפרקליטות על ידי שינוי עילת סגירת התיק. ברוב המקרים, תיק פלילי נסגר מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות, עניין המשאיר רישום פלילי.
אם הפרקליטות תסכים לשנות את הסיבה לסגירת התיק ותשנה אותו לסגירה מחוסר אשמה, הרישום הפלילי יימחק.
מומלץ להגיש את הבקשה על ידי עורך דין המתמחה בפלילים, עם הראיות המתאימות שיספקו את העילה המוצדקת לשינוי עילת סגירת התיק.
נסיבות פרטי האירוע, עדויות שונות, חומר מצולם יכולים לסייע בהוכחת עניינכם. מומלץ להוסיף לבקשה המלצות מעסיקים, תעודות הצטיינות וכדומה.
למרות זאת, לעתים הבקשה תועבר לדיון בפרקליטות המדינה והיא תתקל בסירוב מוחלט. במקרים כאלו מומלץ להתייעץ עם עורך דין עליו אתם סומכים על מנת להגיש עתירה לבג”צ.
פנייה לבג”צ תאושר רק במידה ונדחתה הבקשה לסגירת התיק על ידי הפרקליטות או המשטרה. נוסף על כן, ניתן לפנות לנשיא המדינה ולבקש בקשת מחיקת רישום פלילי.
בקשה זה תהא דומה להליך בקשת חנינה. גם בדרך זו, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין פלילי.
גם אדם שהורשע יכול לבקש למחוק את הרישום הפלילי באמצעות בקשת חנינה מנשיא המדינה. ניתן לבטל ולקצר את תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק.
הבקשה מוגשת במכתב הנשלח אל נשיא המדינה ובו יפורטו כל העילות בגינן מבקשים את החנינה. בקשות החנינה עוברות לנשיא המדינה לאחר בחינת התיק במחלקת החנינות במשרד המשפטים ולאחר המלצה של שר המשפטים.
חשוב מאוד אם כן, כי מחיקת רישום פלילי תיעשה בסיוע ייעוץ משפטי שיינתן על ידי עורך דין פלילי. אתם מוזמנים לפנות אלינו בשאלות נוספות.
תודה. עזרתם במידע.
וואלה!
אני לא בטוח שזה רעיון טוב
[…] למשל האפשרות הניתנת למדינה לכלוא אדם כאשר האחרון ביצע עבירה פלילית פלונית (ראה בחוק העונשין התשל”ז […]
אני רוצה לשלוח בקשה למחיקת רישום פלילי האם יש תבנית כלשהי לפיה אני אמורה להגיש את הבקשה.
יש לי שני תיקים מלפני כחמש שנים אחד נסגר מחוסר עניין לציבור והשני מחוסר ראיות.
[…] לרישום פלילי במשטרה, מדובר במידע אשר אינו נמחה ומלווה את הלקוח כל […]
[…] הבאים עם הזמן אינה נחלתם של מעורכי הדין המתמחים בנושא פלילי או אזרחי לדוגמא. הצורך בכך מקיף את כל התחומים השונים על […]
[…] לחידוש רישיונות בשנת 2009, הועבר לוועדת הרישוי גיליון הרישום הפלילי של המערער והתברר כי משנת 2007 מתנהלת נגדו חקירה פלילית, […]