שאלות? כנס/י לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין >>>
  • Facebook
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
ראשי » בית משפט » הנשיא לשעבר משה קצב, ממלכות אל המחבוש “לא לעולם מלכות”

הנשיא לשעבר משה קצב, ממלכות אל המחבוש “לא לעולם מלכות”

מערכת הבית המשפטי 23 במרץ 2011 12:14 אין תגובות

נשיא שיורד מן המלכות אל המחבוש. מהיותו אזרח מספר אחד, כזה שחנן אסירים, מינה נציגים וראשי ממשלה בישראל, הופך לאסיר אשר כפוף לאחרון הטוראים בשרות בתי הסוהר. האם זה מעיד על גדולתה וחוזקה של החברה, או שמה מדובר בפרשיה, מהעגומות שידעה מדינת ישראל?

מאמר דעה מאת: גל מוטאי – מומחה למשפט פלילי

ראשית, ראוי להבהיר, כי מדובר במקרה של הרשעה שאינה מבוססת על ראיות מדעיות אובייקטיביות, אלא על גרסאותיהם של חלק מהמעורבים בפרשה.

השופטים באותה מידה שנתנו אמון בגרסאות הקרבנות והרשיעו את קצב, היו יכולים גם לתת אמון בגרסתו של קצב, ולזכותו. לאור זאת ניתן להניח כי קיים סיכוי שמשה קצב לא עשה את המעשים המיוחסים לו למרות הרשעתו.

בחלק הראשון של המאמר נדון בשתי האפשרויות ונבחן את ההיבטים החברתיים:

בהנחה שהנשיא ביצע את המעשים המיוחסים לו: באיזה אופן מעידה הפרשיה על החברה שלנו? אדם שמבצע מעשים כה שפלים, לאורך שנים רבות ממלא תפקידים רמים בצמרת המדינה, מטפס לראש הסולם החברתי, ונבחר להיות נשיא המדינה.
הייתכן? היכן מערכות המיון כשלו? האם כל ממלאי התפקידים בסביבתו הקרובה והרחוקה היו קהי חושים? שאלה נוספת היא, האם נלמד הלקח והתנהגות שכזו תיחשף כך שלהבא, אומה שלמה לא תעמוד במבוכה אל מול העולם כולו בשעה, שנשיאה מודח ומואשם בביצוע עבירות מוסריות ממדרגה ראשונה?

בהנחה שהנשיא לא ביצע את המעשים המיוחסים לו: מה מעידה ההרשעה על מערכת אכיפת החוק, ומערכת המשפט שלנו? כיצד ניתן באמצעות עלילות ללא אחיזה במציאות, למוטט על אדם בעל תפקיד רם את חייו הפרטיים והציבוריים.

כיצד ניתן לטלטל חברה שלמה, לבזותה בעיני העולם כולו באמצעות סיפורים שאין להם שחר, ובסופו של דבר, להרשיע אדם חף מפשע תוך ניצול מערכת המשפט.

אין ספק, שאילו משה קצב לא ביצע את המעשים המיוחסים לו, פרשת דרייפוס הייתה מתגמדת לעומת פרשיה זו. סוגיה זו עלולה להיות בבחינת אות קלון לחברה הישראלית כולה. מדובר בשני היבטיה העצובים של הפרשה.

ההיבטים המשפטיים


שוויון בפני החוק?
בימ”ש העליון לא פעם, הגדיר את המונח “שוויון”  כיחס שווה לשווים, ויחס שונה לשונים עפ”י מידת שונותם. לאור זאת, נשאלת השאלה, האם ניתן להחיל את הענישה שבדין הפלילי על נשיא המדינה, ועל עבריין הרחוב באותה המידה? האם הם שווים?

אני סבור שלא, משום שרמת הציפייה מנשיא, רוה”מ, או נבחרי ציבור אחרים, שונה מרמת הציפייה שלנו מאחרון עברייני הרחוב. הציפייה היא, שנשיא לא ינהג כעבריין רחוב.

הציבור מצפה להתנהגות ערכית מצד נבחריו. אשר על כן, גם ראוי להחיל עליהם ענישה קשה יותר, בשעה שמי מביניהם עובר עבירת פלילית כלשהי.

זאת כיוון שפרט לביצוע העבירה, אותו נבחר גם בוגד באמון בוחריו.

שוויון בפני הדין? העובדה המעודדת בפרשיה עגומה זו, היא בעצם חוסנן של מערכת המשפט ומערכת התביעה בישראל.

זאת משום, שהן אינן חסות אפילו לא על מי שמכהן במשרה הגבוהה ביותר במדינה. ראשון האזרחים כמו גם, חברי הממשלה, ראשי ערים ובעלי משרות גבוהות בשירות הציבורי, עומדים לדין כאחרוני העבריינים.

קשה למצוא מדינה נוספת בעולם שבה, נשיא המדינה הופך לאסיר ויורד מאיגרא רמא לבירא עמיקתא עקב ביצוע עבירה פלילית.

בעבר, אירעו במדינות דמוקרטיות “נאורות”, מיקרים דומים לזה שהתחולל בישראל  והם הושתקו. ראשי מדינות שנחשדו בביצוע עבירות לא הועמדו לדין ובוודאי לא הורשעו ולו מפאת שמירת כבודן הלאומי של אותן מדינות.

אני סבור כי למדינת ישראל יש במה להתגאות, משום שהוכח כי, מצויה בה מערכת המשפט, מהחסונות בעולם.

גל מוטאי כתב גם בנושאים:

  • הזכות לחפש הביטוי
  • החייל החטוף גלעד שליט
  • איך לבחור עורך דין?
  • אלימות בכבישי ישראל
בית המשפט העליון גל מוטאי דמוקרטיה הרשעה באונס מערכת המשפט משה קצב נשיא המדינה עבירות פליליות פרשת דרייפוס שוויון בפני החוק

|להציג את כל הפוסטים של מערכת הבית המשפטי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

0 תגובות

  1. רון הוצאה לפועל התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 24 במרץ 2011 בשעה 22:05

    אני מסכים לגמרי, יש למדינה הרבה מה להתגאות בתוצאות משפט קצת, הוכח שגם נשיא האונס צריך לשבת מאחורי סורג ובריח.

  2. משה בן יוסף גרופי התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 17 במאי 2011 בשעה 9:13

    שלום רב, אין כל ספק שכל עם ישראל גם בגולה נימצא בהלם, ולכן אין תגובות לכתבה שמצביעה באצבע מאשימה בעבירות מין פליליות כלפי מוסד הנשיאות(שממלא באופן זמני את מקומו של מוסד המלוכה לבית דוד בן-ישי)שכביכול בוצעו ע”י הנשיא משה קצב. כל המהומה המשפטית הזאת נולדה מעלילות שווא שהובאו במתכוון ע”י התביעה ושפורסמו במערכת התקשורת,וזאת במטרה להעלות את יוקרתה של המערכת המשפטית(שכימעט כל עובדיה הבכירים מושחתים) על מוסד הנשיאות. במקום להגן על הנשיא ומוסד הנשיאות מפני עלילות דם החליטו הבכירים במערכת המשפטית המושחתת הזאת להפקיר את הנשיא משה קצב כאילו הוא היה הקצין האלפרד דרייפוס היהודי שהופקר ע”י שר המלחמה הצרפתי גנראל מרסייאר ,לתובע של בית המשפט הצבאי וזאת בגלל היותו יהודי,וחבר במועדון הגנראלים של הצבא הצרפתי. החרדה של ציבור עובדי המדינה והאזרחים בישראל ממערכת המשפט המושחתת מכניסה אותם לאילמות ,כל מי שביכולתו לדבר בקול סמכותי החליט להיות פאסיבי או להאמין שיש לישראל מערכת משפטית מהחסונות שבעולם שלמעשה היא מערכת שאינה שונה מהמערכת המשפטיות המושחתות של רוסיה וסוריה ועווד הרבה מדינות. מי שמצא הוכחות שהקצין היהודי אלפרד דרייפוס היה חף מפשע היה ראש המודיעין של צבא צרפת קולונל גורג’ פיקוארד ועצם העובדה שהוא הביא לידיעתו של שר המלחמה התובע גנראל מרסייאר שהמסמכים מעידים שקצין אחר בשם מאריי צהארלס אסטרהאזיי היה זה שכתב את מכתב הריגול, חרב עליו עולמו. הוא הודח מתפקידו והורד לדרגת טוראי ופוטר מהצבא. הסופר אמיל זולא שהאשים את השילטון ונקב בשמותם של המושחתים ניקנס ונדון למאסר בפועל. זה מה שהיה קורה לכל מי שהיה מנסה או שינסה להגן על הנשיא משה קצבמהעלילה שחועללה עליו ועל מוסד השיאות מהמערכת המשפטית המושחתת של השלטון בישראל. נפל השילטון הצרפתי זמן קצר לאחר העניין של דרייפוס וניבחר שילטון חדש שזיכה את דרייפוס ואת ראש המודיעין שהודח. דרייפוס עלה לדרגה בכירה מאוד וראש המודיעין המודח הפך להיות שר המלחמה של צרפת . אין לשלטון בישראל במה להיגאות בכל הקשור למערכת המשפטית שלה , והעם בישראל שקט כמו דג באקווריום. ומודאג !
    בארצות הברית ובארופה לא עשו מהעניין הזה עניין גדול לציבור המקומי כמו שעשו בענינו של קלינטון . העם בישראל קטן במספרו ובגודלו ואינו חזק בכדי לספוג את העלבונות שהטיחו שונאי היהודים כלפי ישראלים ויהודים. כמו שהמשטר הצרפתי האנטישמי ניצל את המצב הצבאי המתוח בינם לבין גרמניה ,באותה השיטה מנצל המשטר בישראל את המצב הביטחוני לקדם את מכונת הדיקטאטורה הסמויה בדמוקראטיה עלובה שחסרה בה חוקה והעלאת אחוז החסימה ושבכך לא היה יכול בית המשפט העליון להחליט שמפלגות ערביות שעוינות את העם בישראל יוכלו להשתתף בבחירות למרות היתנגדותה של וועדת הבחירות של הכנסת להשתתפותם של המפלגות הערביות . החלטתו של בית המשפט העליון היתה בגידה בעם ישראל ולמעשה אין זה פלא הם לא בחירי העם הם מנויים פוליטיים שקשורים בקשר ה דוק למערכת המשפט המושחתת שבישראל. כל הכבוד לשופטת העליון דבורה שחלקה על דעתם של כל התשעה או העשרה. היא מלאכית. עוד כמה שופטות כמוהה ולא היו קיימות מפלגות קטנות ועויינות. היא מזכירה את שופטת העם דבורה הנביאה אשת לפידות שופטה את ישראל ומקום מושבה היה בין הרמה ובין בית-אל בהר אפריים, ולשם עלו אליה בני ישראל למשפט, ומשם גם הינחתה את ברק בן-אבינועם,. השבוע הובא בפני השופטת גודי שיינגל תביעה של הטרדות מיניות שהעלילה הייתה שמנהל החנות בו עבדה הבחורה היפהפיה נשכב עליה באחת ההפסקות בחדר המנוחה של העובדים, ונגע בחזה שלה וגם בפעם אחרת שם את כפות ידיו מסביב לגרונה , וכל העלילה הזאת הובאה ע”י הבחורה בתלונה למשטרה לאחר שבעלי החנות האשימו את הצעירה בגניבה ופוטרה ללא תלונה במשטרה, שעצרה את מנהל החנות לחקירה באשמת הטרדה מינית .הוא הועמד לדין מאחר ויש הרבה תובעים מושחתים גם באר”הב אבל חבר המושבעים 12 במספר הם אזרחים מן השורה הם קובעים את פסק הדין לא השופטים. והם זיכו אותו מהעלילה , מאחר והוא זוכה הוא תבע את הבחורה על העללת עלילת שווא ולפיצויים סמליים של 2500 דולרים. אילו היה המשפט הזה נערך בבית משפט מחוזי או העליו בישראל הוא היה מורשע ועולמו היה חורב עליו ממנהל בית מסחר ענק לכלי עבודה לאסיר של כמה שנים וחיי עוני ובושות.
    שופטטת גודי שיינגיל ( יהודיה)לעניני משפחה ומחוזי של ניו יורק עולה משכמה ומעלה על כימעט כל השופטים של השילטון בישראל ולכן לישראל אין מה להיתגאות במערכת המשפטית זו מערכת שעושקת את בני עדות המזרח במיוחד . המערכת המשפטית בישראל שלמעשה בנויה מהתובעים והשפטים הינה רוויה בשחיתות שמשפט העוול והעושק שעשו לנשיא קצב מעיד על כך בצורה כל כך מאשימה שאפילו סיפרו של הסופר אמיל זולא אני מאשים כלפי השילטון המושחת הצרפתי שהרשיע את קפטיין אלפרד דרייפוס היהודי בבגידה , הוא סיפור של שחיתות נחות בערכו לעומת משפט עושק ועוול כלפי נשיא בעמו ע”י
    מערכת שלטון מושחתת אלף מונים לעומת השחיתות שהיתה בשלטון הצרפתי. ולכן כל מי שסובר או חושב או מאמין שיש לשלטונות מערכת המשפט בישראל על מה להתיגאות אז אני אפנה אותם , גם אל העוול שנעשה ליצחק רבין בגלל חופן דולרים שנשכח בחשבון בבנק אמריקאי. האחראים לפתיחת התיק הזה במשרד המשפטים אינם שונים בעיניי מאלה שהועמדו לדין במשפטי נירנברג . הם הביאו לאור העולם את העושק העוול וה בושה שיש בארץ בכל מערכת המשפט הפלילית והאזרחית אל העולם . פוקס נייוז ותחנות טלוויזה רבות מסרו את ההודעה בחדשות אבל לא דנו בה . התקווה היחידה שקיימת היא שמהפכה תרבותית וחוקתית עם חוקה ומשטר נשיאותי נבחר ע’יי העם ש יוביל את עם ישראל לעתיד בטוח עם בטחון פנים חזק וומערכת משפטית שחר מושבעים קובע ולא שניים או שלושה שופטים משומנים בשמן השחיתות של המערכת יקבעו אם הנשיא אשם על העלילה . הכנסת הייתה צריכה לקיים הדיון והצבעה אשם או לא אשם אםחובה להאמין לתלונה ללא הוכחות או עדים. והחורה מסכמת על פי שניים עדים יקום דבר . בתקווה שהעם בארץ יתעורר. הוא רדום מנובן וסובל מתלאים ותלאים וקרעים חברתיים שמסכנים את קיומו לעתיד הרחוק יותר . אז אין במה להיתפאר יש הרבה במה להתביש שיתבישו להם…………..לדעתי כל הממשל הז אינו נימצא במעמעמד של מלכות אלא במעמד של שחיתות… בתגובה זו אני בטוח שאני מייצג מיליוני יהודים !!! משה בן יוסף גרופי

  3. אלי גור התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 30 במאי 2011 בשעה 23:02

    אני מסכים עם חברי,אני בדעה שנעשה עוול לנשיא קצב- לא ייתכן שמרשיעים אדם ולו הפשוט על סמך אמונה בגרסה של מתלונן ללא ראיות . זה פשוט בושה למערכת המשפט בישראל. אני לא גאה במערכת המשפט בישראל

  4. יואב התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 1 ביוני 2011 בשעה 10:31

    אני מסכים עם הכותב המאמר- לא מדובר כאן בתוצאות המשפט אלא בשוייון בעמידה לדין- בישראל באמת ניתן לראות שמערכת המשפט לא נרתעת מבעלי השררה.

  5. עסקאות טיעון ומשמעותן - על הסדרי טיעון במשפט הפלילי התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 22 במאי 2012 בשעה 15:20

    […] לסוגיית הסדרי הטיעון בערעור שהובא בפניו בהסדר שהוצע לנשיא לשעבר, משה קצב. השופט אדמונד לוי תיאר בפסק הדין את התמורות שחלו במהלך […]

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

חדש חשוב ומעניין נכון להיום
  • מי בדלת? בית המשפט…
  • חופש העיתונות – מערכי היסוד של הדמוקרטיה שלנו!
  • מחיקת רישום פלילי – איך מוחקים רישומים פליליים?
  • השב”כ בעקבותיך: מחדל איכון הניידים
  • האם ניתן לסטות מדיני הראיות בתביעות קטנות?
  • כלל ייחוד העילה ופיצוי נפגעי תאונות דרכים
  • חקירות בכיסוי? בית המשפט קבע שאסור!
  • בית הדין הרבני
  • היבטים משפטיים בהסכם מול בית דיור מוגן
  • הקפאת הליכים נגד חברה – אימתי ומדוע?
  • הנשיא לשעבר משה קצב, ממלכות אל המחבוש “לא לעולם מלכות”
  • רשימת עורכי דין מומלצים – סקירה בכל ענפי המשפט!
  • קנית צימר עם ליקויים במבנה? ת”ק 2740-03-10 זנטי נ’ ציון
  • עוסק פטור או עוסק מורשה – מדריך
  • חוקי יסוד – סקירה משפטית ודמוקרטית
  • חוק הגנת השכר התשי”ח 1958

ייעוץ משפטי בנושא ביטוח סיעודי

חייג/י: 050-8086484

(שירות אישי מבוסס תוצאות בלבד)

ייעוץ לנפגעי רשלנות רפואית

חייג/י: 072-3340001

(שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר)

לייעוץ משפטי בנושא נזקי גוף

חייג/י: 072-3936006

(שיחה אישית עם עו"ד מומחה ללא תשלום)

לקבלת ייעוץ משפטי בדיני משפחה

חייג/י: 072-3360526

(משרד עורכי דין ותיק - התמחות מיוחדת בהליכי גירושין)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני חובות

חייג/י: 072-3341001

(ייעוץ אישי מעורך דין מומחה - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני עבודה

חייג/י: 072-3342000

(מוקד הייעוץ של פורטל זכויות עובדים - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני פלילים

חייג/י: 072-3360520

(ייעוץ משפטי בענייני פלילים 24 שעות ביממה)

פניה לייעוץ משפטי:
נזיקין וביטוח: נפגעת? נפצעת?
  • נפגעת בגלל רקטות ופגזים שנחתו באיזור מגוריך?
  • ביטוח רכב וכיצד יש לנהוג במקרה תאונת דרכים
  • תאונות תלמידים – כיסוי ביטוחי ותביעות פיצויים
  • קבלת ערעור באופן חלקי עקב טענת התיישנות שהתקבלה
  • עורך דין לנזיקין – תאונות, פגיעות, תביעה ופיצויים
  • רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – לא נעים אבל מה עושים?
  • פסק דין של בית המשפט העליון רע”א 2146/08 בתביעת רשלנות רפואית
  • קבלת פיצוי מהמדינה בסטאטוס של אזור אסון
  • סקירת חוק הגנת הצרכן – התשמ”א 1981
  • איראן גרעינית – חשש אמיתי או דמגוגיה של מנהיגים? מאמר דעה
תגיות בלוג עורכי דין ומשפט אלול:
אפוטרופוס ביטוח לאומי בית המשפט בית משפט בית משפט השלום גירושים גירושין גניבת עין דיני בנקאות דיני משפחה דמוקרטיה הליך משפטי זכויות זכויות יוצרים חברה בע"מ חובת הזהירות חוקים חקירות יעוץ משפטי ישראל כתב תביעה מדינת ישראל מיסים נדל"ן נזיקין עבירה פלילית עופר סולר עורך דין עורך דין מקרקעין עורכי דין עורכי דין נזקי גוף עורכי דין נזקי גוף ערבות פיצויים פסק דין פרסום בגוגל קניין רוחני קניית דירה רשויות המס רשלנות רפואית תאונות דרכים תאונות עבודה תביעה משפטית תביעת פיצויים תום לב
מידע משפטי מעניין ואקטואלי:
קישורים משפטיים מעניינים

חברת הביטוח מנסה איתך את שיטת מצליח?

משרד עורכי דין של אליסה ווילקס (ארה”ב)

מחקר בתחום החקיקה בלשכת כנסת ישראל

חברת הביטוח הסיעודי לא משלמת לך?

מה אפשר לעשות עם שיקים שחזרו ללא כיסוי?

רשלנות רפואית: עובדות שלא הכרנו!

עמותה לקידום המשפט הבינ”ל ההומניטרי

האגודה הישראלית למשפט פרטי

חיפוש מהיר לכל אזרח: הצעות חוק בכנסת

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין

כמה עולה להתגרש וכמה תשלמ/י לעו”ד?

הכתבות שהגולשים הכי אהבו:
  • אי תשלום מזונות והסנקציות האפשריות
  • ביטוח רכב וכיצד יש לנהוג במקרה תאונת דרכים
  • לשכת עורכי הדין נגד המרכז למימוש זכויות רפואיות
  • חשיפת פרטים של גולש באתר אינטרנט
  • על גבולות אחריותה של חברת אחסון אתרים Hosting
  • שוויון בין גבר לאשה – ישראל 2010 – מאמר דעה
  • רישום פטנטים על שיטות עסקיות
  • למי מגיע פיצויי פיטורין ואיך יודעים כמה בדיוק?
  • TOS מדיניות שימוש באתר אינטרנט
  • מחאה חברתית והון שחור
  • רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – לא נעים אבל מה עושים?
  • זכויות עובדים בעת פירוק חברה בישראל
  • כמה עולה להתגרש ואיך באמת אפשר להוזיל עלויות?
  • בעד ונגד הפלות יזומות בישראל ובעולם
  • מי זה יניב גבריאל? עורך דין, יועץ מס או מפר זכויות יוצרים סדרתי?
  • נפילה מגובה באתר בניה – תאונת עבודה שניתן למונעה
  • תאונות עבודה – פגיעה במהלך עבודה או בדרך אליה
  • מדוע זוגות חד מיניים לא יכולים לאמץ ילדים?
  • רשלנות מנהלית בתחום הרפואה – במה מדובר?
  • מאבק המדינה בעישון סיגריות – דו”ח העישון לשנת 2010
  • ביטוח חובה לרכב – פיצויים על נזקי גוף לאחר תאונת דרכים
  • רשלנות רפואית באבחון מחלות גנטיות ומקרי הולדה בעוולה
  • כמה כסף עולה יצוג משפטי בתביעת תאונת דרכים?
  • כלל ייחוד העילה ופיצוי נפגעי תאונות דרכים
אלול בית משפטי

הבלוג המשפטי הוותיק בישראל מביא עדכונים, חדשות ומאמרי דעה מעולם החוק והמשפט. אנחנו נותנים במה לעורכי דין ומשפטנים שרוצים להביא דעה ולפרסם כתבות פרי עטם.

חוק ומשפט בנושא:
יש לך איך לתרום לאלול?

אנחנו אוהבים אנשי משפט ועורכי דין שיש להם במה לתרום ומחפשים את הבמה המתאימה. אלול בית משפטי ישמח לפרסם סקירות משפטיות, פסקי דין חשובים וכל דבר מעניין שיש לך לשתף. שימו לב: אנחנו מפרסמים רק תוכן מקורי, שמעורר עניין בתחום המשפט.

אלול בית משפטי: הנצפים ביותר!
  • חוות דעת פסיכיאטרית לבית משפט
  • רשלנות רפואית באבחון סרטן האשכים
  • רשלנות רפואית בחו”ל – מבחן מקום ביצוע העוולה
  • חופשת לידה לגברים – מה אומר החוק בישראל?
  • פיצויים לנפגעי תאונות דרכים – חוק הפלת”ד
  • התיישנות תביעת רשלנות רפואית
  • הטרדה מינית בעבודה – הטרידו אותך מינית?
  • זכויות יוצרים – סקירה משפטית בנושא חוק זכויות יוצרים
  • מחיקת רישום פלילי – איך מוחקים רישומים פליליים?
  • חקירת יכולת בהוצאה לפועל
  • פרישה, פנסיה, גמלאות – זכויות עובדים בישראל
  • שיקים ללא כיסוי – מה אומר החוק על שיקים חוזרים?
  • תביעת חברה ע”י אדם פרטי – זכויות צרכנים
  • צו איסור פרסום – מתי על מה ולמה?
  • ההבדל בין מס שבח מקרקעין להיטל השבחה
  • זכויות עובדים זרים בישראל – מדריך למעסיקים
  • 100% נכות אחרי פגיעת ראש עקב תאונת דרכים
  • רשלנות רפואית בבדיקת קולונוסקופיה – פסק דין לדוגמא
  • ביטוח חובה לרכב – פיצויים על נזקי גוף לאחר תאונת דרכים
  • העסקת עובד זר – לשון החוק וענישה
  • עורך דין לנזיקין – תאונות, פגיעות, תביעה ופיצויים
  • כיצד להמנע מהליכי הוצאה לפועל באמצעות הסדר חובות
  • חוק הגנת השכר התשי”ח 1958
  • רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – לא נעים אבל מה עושים?
  • חשיפת פרטים של גולש באתר אינטרנט
  • עורך דין מקרקעין – ייצוג וליווי בעסקאות נדל”ן
  • מחאה חברתית והון שחור
  • עורך דין לתעבורה – עברת על חוקי התנועה?
  • תאונת דרכים אגב פעולת איבה – מזכה בפיצויים?
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס