לצערנו, מדי יום מתרחשות כ- 50 תאונות דרכים ובהן נפגעים כ– 100 איש. איך מתמודדים במידה ואנו נפגעים בתאונת דרכים? רוב הנפגעים בתאונות דרכים ניזוקים נזקי גוף קלים, ומרביתם יוצאים ללא פגע.
מה עושים במקרה שבו נגרמים נזקי גוף בתאונת דרכים?
בתור התחלה כמובן – מתפנים לבית החולים, מקבלים טיפול ומשתחררים. חשוב מאוד לקבל אישורים על תהליך הטיפול בבית החולים על מנת שתהיה הוכחה מול חברה הביטוח.
בנוסף יש לדאוג לפרטים הבאים:
- יש לקבל אישור ממשטרת ישראל על התאונה.
- רצוי לשמור העתק מכל המסמכים הרפואיים המתייחסים לתאונה כמו דו”ח ביקור בחדר מיון, סיכומי מחלה, תרופות, מרשמים, תיק רפואי מרופא המשפחה ועוד.
- רצוי לשמור ולתעד הוצאות כספיות עקב התאונה: קבלות בגין נסיעה במוניות, רכישת תרופות, רכישת ציוד עזר, סיוע ועוד.
- להימנע ככל שניתן מלהיפגש עם חוקר מטעם חברת הביטוח לפני התייעצות עם עורך דין ובוודאי שלא להסכים להצעה להיבדק במכונת אמת (פוליגרף). למרות שתוצאות הבדיקה אינן נחשבות לאמינות, הן עלולות לפעול כנגדכם בביהמ”ש.
נזקי גוף בתאונות דרכים – את מי תובעים?
בתאונת דרכים עשויים להיות נפגעים שונים: נהג הרכב, נוסעי הרכב והולכי רגל. כל אחד מהם רשאי לתבוע את חברת הביטוח הרלוונטית לו. נהג הרכב תובע את חברת הביטוח שמבטחת את הרכב, וכמוהו הנוסעים ברכב.
הולכי הרגל תובעים גם הם את חברת הביטוח של בעל הרכב – ואם מדובר בכמה חברות, ניתן לתבוע את כולן יחד או לחוד. וכל זאת בלי לדון בשאלה מי אחראי לתאונה.
במקרים של פגיעה בהולכי רגל בתאונת “פגע וברח”, או פגיעה על ידי רכב שאין לו ביטוח רכב, הולכי הרגל הנפגעים יכולים לתבוע את ‘קרנית’, הקרן לנפגעי תאונות דרכים.
במקרים אלו, חשוב להקפיד על רישום מדויק ומפורט ככל הניתן של פרטי הרכב ולבקש מהמשטרה אישור, המעיד על התרחשות התאונה.
אם תאונה הדרכים התרחשה במסגרת העבודה, בדרך אליה, או בדרך ממנה, כדאי לברר האם מדובר בתאונת עבודה ואז ניתן לתבוע פיצויים גם ממבטחת הרכב וגם מהמוסד לביטוח לאומי.
אם הנפגע מבוטח בפוליסות ביטוח פרטיות, כמו ביטוח אובדן כושר עבודה, או תאונות אישיות, יוכל לתבוע פיצוי על פי הפוליסות הללו, במקביל לתביעת הפיצויים ממבטחת הרכב.
נזקי גוף בתאונת דרכים – תיעוד רפואי מדוייק
במקרים של תביעות פיצויים נגד חברת ביטוח רכב, עבור נזקי גוף, גובה הפיצוי נקבע בעיקר ביחס להיקף הנזק. לפי כך, לתיעוד רפואי על מצבכם הבריאותי לאחר התאונה יש חשיבות רבה ותיעוד זה ישמש אתכם בבית המשפט, בבואכם להוכיח את היקף הנזק שנגרם לכם ולתבוע פיצוי.
כבר בשלבי קבלת הטיפול הרפואי הראשוני לאחר התאונה, חשוב להקפיד להציג בפני הצוות הרפואי את כל התלונות והפגיעות מהן אתם סובלים, ולוודא כי כל תלונותיכם מתועדות.
כמו כן, מומלץ לצלם פגיעות יבשות בגוף, גם אלו ישמשו כראיה בבית המשפט, בתביעתכם נגד חברת הביטוח.
בהמשך, אספו ושמרו כל ראיה הנוגעת להשלכות הפגיעה על תפקודכם, להוצאות הרפואיות והשיקומיות להן נדרשתם ולפגיעה ביכולת השתכרותכם.
פיצויים עבור נזקי גוף בתאונת דרכים
פסיקת פיצויים עבור נזקי גוף, זו משימה מורכבת ובית המשפט נעזר במדדים וכלים שונים, בכדי להעריך את היקף הנזק וסכום הפיצוי ההולם. בנוסף, עליו לחקור לעומק כל מקרה ולדרוש ראיות מהימנות, בכדי למנוע מקרים של הונאת ביטוח.
קיימים שני סוגי נזקים, נזקים כספיים ונזקים שאינם כספיים. ובית המשפט צריך לפסוק סכום אשר יכסה בצורה הוגנת את שני סוגי הנזקים.
את הנזקים הכספיים קל יותר להוכיח ו”לתרגם” לכסף, המרכיבים העיקריים בהם נוגעים להוצאות רפואיות והפסדי השתכרות. נזק שאינו כספי, כמו סבל, כאב, אובדן הנאות החיים, הוא נזק קשה יותר להוכחה, מכיוון שקשה לכמת את הנזק.
ולכן הפיצויים לנזק לא ממוני מחושבים בהתאם לנכות, גיל, זמן אשפוז ועוד. ובכל מקרה גובה הפיצוי לא עולה על 145,000 ₪.
ובכל מקרה – מומלץ ורצוי להתייעץ עם עורך דין המומחה לנושא. ובאופן כללי כדאי לנהוג בזהירות.
[…] בתוצאות החיפוש את עמודי אתר הלקוח, עבור החיפושים “תאונות דרכים” “תביעות” “רשלנות רפואית” וכדומה. חשוב להבין כי מלאכת […]
[…] קיים חוק המסדיר ספציפית את הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מדובר בנזקי גוף הנגרמים לאדם על ידי כלי רכב) כך שלא […]
[…] דרכים תביעות נזיקיות בגין נזקי גוף שהינם תוצאה של תאונת דרכים נידונות עלפי חוק הפלת”ד (חוק הפיצויים לנפגעי תאונות […]
[…] אישום בצירוף הזמנה – ניתן בעבירות חמורות, בנסיבות של תאונות דרכים ובפרט כאשר התקיימה חקירה […]
[…] הקבועים בפוליסה, אשר בגינם לא ישולמו פיצויים, הינם: תאונת דרכים בארץ או בחו”ל, תאונת עבודה, רשלנות רפואית, מחלה אשר […]
[…] להכיר ולדעת כיצד לפעול ולנהוג במצב של תאונת דרכים על מנת לצמצם למינימום האפשרי את הפגיעות ועל מנת לאפשר […]
[…] חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל מי שנגרמו לו נזקי גוף עקב תאונת דרכים זכאי לקבלת פיצויים מחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו […]
[…] קיראו: נגרמו לך נזקי גוף בתאונת דרכים? […]