שאלות? כנס/י לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין >>>
  • Facebook
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
ראשי » עורכי דין גירושין » גירושין – הליכי גירושין ודיני משפחה בישראל

גירושין – הליכי גירושין ודיני משפחה בישראל

מערכת הבית המשפטי 15 בפברואר 2009 17:07 אין תגובות

דיני משפחה והליכי גירושין בישראל – אחוז הזוגות המתגרשים בישראל עולה באופן מתמיד ועומד כיום על כרבע מכל הזוגות, עליה זו מיוחסת לכמה סיבות אחת מהן היא התפיסה כי גירושין הוא פתרון לגיטימי לחוסר אושר בחיי המשפחה ובנישואין תפיסה זו  הביאה עמה שינוי חד ביחס החברתי אל גברים ונשים שהתגרשו.

עם זאת, תהליך הגירושין הוא תהליך מורכב וממושך, כאשר במהלכו נדרשים בתי המשפט להכריע בסוגיות הקשות והעדינות ביותר בחייו של אדם.

במאמר זה נסקור את עיקרי הדין הישראלי בסוגיות שבמחלוקת ואת הבעיה העיקרית בדיני הגירושין שהיא הסמכות המקבילה הניתנת הן לבתי המשפט לענייני משפחה והן לבתי הדין הרבניים בשיפוט בנושאים הקשורים לתהליך הפרידה.

הדין בישראל – דין אישי

הדין בישראל הנוגע לענייני הגירושין הוא דין אישי היינו, דין דתי – כך בפסיקת גט, כך גם בדיני המזונות והמדור. על אף זאת בתי המשפט האזרחיים עם השנים החלו לתת פרשנויות מודרניות לדין התורה שהוא הדין האישי החל על זוגות יהודים.

מרוץ הסמכויות, הבעיה העיקרית של דיני גירושין בישראל

בישראל קיימת סמכות יחודית לבתי הדין הרבניים לשפוט בענייני גירושין הדבר מביא למעשה שבית הדין הרבני הוא הגוף היחיד המוסמך לפסוק גט (שמדובר בזוג יהודי) – אולם וכפי שנראה להלן לתהליכי הגירושין מתלווים החלטות רבות אחרות, בינם מזונות אישה, מזונות ילדים, חלוקת ממון, הסדרי ראייה וכדומה.

בהחלטות אלו, לבית הדין הרבני תהא סמכות לדון רק שהסוגיות נכרכו במפורש יחד עם תביעת הגירושין.

בית משפט נוסף המוסמך לדון בכל אלו הוא בית המשפט לענייני משפחה (מכוח חוק בתי משפט לענייני משפחה) והוא אף רשאי מכוח סמכות נגררת, להחליט בעניין גירושין לצורך סוגיה ספיצפית.

אם כך והיות ולשתי הערכאות סמכויות מקבילות נוצרת לנו בעיה של מי מבתי הדין ידון ובאיזו תביעה? הפתרון לבעיה זו, נגזרת מעקרון הקרוי עקרון הכיבוד ההדדי בין ערכאות, כך שבית המשפט לענייני משפחה יכבד את החלטות בית הדין הרבני ולהיפך כאשר הגוף שהחל לדון בתביעה – הוא הגוף שיכריע בה, והערכאה השנייה צריכה לסגת מלדון בסוגיה.

נוצרה איפוא תופעה ייחודית במשפט הישראלי שבה כל צד מנסה שהבית הדין שנוח לו יידון בתביעה בכדי לשפר את סיכוייו לקבל החלטה טובה יותר מפי השופטים / דיינים – וכל צד מנסה לזרז את בית המשפט להתחיל ולדון בתביעה שהוא הגיש מהר ככל האפשר.

הדבר יוצר סיטואציה שאין כדוגמתה בעולמנו, בני זוג נאלצים להיגרר מבית משפט, לבית הדין וחוזר חלילה, כאשר בתי המשפט מבקרים זה את זה בשל תפיסות עולם שונות בתכלית, בעוד בית הדין הרבני מחזיק בתפיסת התורה, בית המשפט האזרחי מנסה לקדם רפורמות שמקורן במאה הנוכחית. וההתנגשות היא בלתי נמנעת.

הסוגיות העיקריות העולות במסגרת הליכי גירושים

סוגיית הסדרי הממון בין בני הזוג – כאשר מתגרשים, קיים בדרך כלל רכוש שיש לחלק בין בני הזוג, חוק יחסי ממון שתוקן לאחרונה קובע הסדר איזון משאבים של מחצית מהרכוש לכל בן זוג, בעבר נמתחה ביקורת לא מועטה על החוק שאפשר לגברים לסרב גט לנשים כאמצעי לחץ לקבלת הסכם גירושין המיטיב עימם. אולם היום החוק קובע כי איזון המשאבים יתבצע לפני מתן הגט וימים יגידו אם אכן תיקון זה יפתור את הבעיה של סחטנות גט.

סוגיית המזונות – ישנם שני סוגי מזונות בדין האחד מזונות אישה, והשני מזונות ילדים – מזונות אישה להבדיל משיטות משפט אחרות ניתנות עד למתן הגט – ולאחריו חובת המזונות נגמרת, ברם חובת מזונות האישה הפכה כמעט לאות מתה בשיטת המשפט, כאשר גברים יכולים לעלות טענת קיזוז כנגד השכר שהאישה מרוויחה או לחילופין לעלות טענות שהאישה מתרועעת עם גברים ועל כן אין עליה לקבל מזונות כלל – יש לציין כי פסיקת בית המשפט לענייני משפחה פירשה באופן מצומצם את המושג “בגידה” ודחתה טענות של גברים שהיו מתקבלות בבית הדין הרבני. תחום מזונות נוסף הוא תחום מזונות הילדים, שגם נקבעים על פי דין אישי – כיום נהוג שחובת המזונות חלה עד גיל סיום הצבא, ולא רק עד גיל 18 כפי שהיה נהוג בעבר.

הסדרי ראייה ומשמורת – כאן, בניגוד לדינים האחרים נדמה שהיתרון מבחינת הדין נמצא אצל הנשים שבדרך כלל זוכות במשמורת על הילדים – שכן חזקת הגיל הרך קובעת כי כל ילד עד גיל 6 יימסר לאחזקת האם – ואם יש לו אחים, אחיו ימסרו איתו, כמו כן מאפשרים בדרך כלל הסדרי ראייה לאב.

מדור – על הגבר בדין האישי לספק מדור הולם לאישה, קיים ויכוח רעיוני בין בתי הדין, כאשר בית הדין הרבני נוטה לפסוק בסוגיית המדור לטובת הדירה בה גרו בני הזוג, כדירה שתשמש את האישה עד למתן הגט – ואילו בתי המשפט לענייני משפחה מחזיקים בדעה כי יש לאפשר את פירוק השיתוף בדירה המשותפת מתוך רעיון של קידום הגירושין ללא האשם בצורה המהירה ביותר, על כן בנושא המדור בניגוד לעיתים לנושאים אחרים נראה שעדיף לאישה לפנות לבית הדין הרבני ולא לבית המשפט לענייני משפחה.

גירושין – הסכם גירושין, פתרון יעיל למצוקה

גירושין הוא הליך מאוד מורכב, ועלול להתבצע תוך חילופי מהלומות בין בני הזוג בבתי המשפט ובבתי הדין הרבניים, עד לגרימת נזק קשה למשפחה, על כן, דעת מחבר מאמר זה כי יש לנסות להגיע להסכם על הגירושין הכולל את כל הסוגיות שהזכרתי לעיל, ולתת לכל אחד מבני הזוג הזדמנות, אמיתית וכנה לבנות את חייו מחדש, כאשר הוא שומר את הילדים קרובים אליו ואל דמות הבן זוג השני שמטבע הדברים משחק תפקיד מהותי בחייהם לא פחות.

בלוג אלול ממליץ על אתר דיני משפחה בכבוד הדדי. לכניסה לאתר ליחצו: גירושין

מיצאו בקלות: עורכי דין גירושין

בית דין רבני בית המשפט לענייני משפחה בית משפט גירושים גירושין דיני משפחה הסדרי ראייה הסכם ממון מדור מזונות מרוץ סמכויות עורכי דין

|להציג את כל הפוסטים של מערכת הבית המשפטי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

0 תגובות

  1. הסכם ממון בין בני זוג - על מה ולמה? התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 23 בפברואר 2009 בשעה 15:04

    […] הסכם ממון הוא הסכם שמאפשר בעת הפרידה חלוקת נכסים בהסכמה מראש וזאת ללא התדיינויות משפטיות אינסופיות הגורמות צער רב לבני הזוג וילדיהם אשר נלוות בד”כ להליך הכואב גם כך של הפרידה. עוד בנושא: גירושין […]

  2. מעקבים - איסוף ראיות קבילות בתביעות משפטיות התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 6 במאי 2009 בשעה 1:03

    […] מעקבים הוא בעת שעולה הצורך להוכיח בגידה לפני תביעת גירושין או לצורך איסוף מידע אודות סדר יומו ועיסוקיו של אחד […]

  3. מזונות ילדים - שאלות, תשובות והסברים התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 24 במאי 2009 בשעה 20:07

    […] מזונות קטינים שנקבעו במסגרת הסכם גירושין כולל, אשר אושר על ידי בית משפט ותוקפו כשל פסק דין, קובעת […]

  4. אורי שאבי התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 10 באוגוסט 2009 בשעה 19:56

    החלטת בית הדין הרבני להותרת האשה בבית המגורים שהיה לבני הזוג נקראית “מדור ספציפי”, והיא רלוונטית עד הגיעם של הילדים לגיל 18. אם מוכיחים שטענותיה של האשה אינן אמיתיות והיא מעוניינת להתגרש, ניתן לבטל צו זה.

  5. גישור והליכי גירושים - יתרונותיו של מגשר בהליך גירושין התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 23 באוגוסט 2009 בשעה 16:20

    […] מהסכסוכים שנפוץ לפתור באמצעות מגשר הוא סכסוך גירושין בין בני […]

  6. מערכת בתי המשפט בישראל - סקירה מקיפה התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 18 באוקטובר 2009 בשעה 11:12

    […] קטנות של אזרחים, בית המשפט לענייני משפחה, המטפל בנושאי גירושין ודיני […]

  7. חוזים - מהו חוזה ומתי תקף משפטית? התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 20 באוקטובר 2009 בשעה 10:00

    […] יום: הסכמי שכירות, הסכמי ממון, הסכמי עבודה, נישואין, גירושין ועוד רבים […]

  8. סרבני גט - חוקי בית הדין הרבני התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 5 בנובמבר 2009 בשעה 12:05

    […] המודרני ולכן עלולים לעוררבעיות כשמדובר בנישואין או גירושין. כך למשל נאלצים זוגות יהודים הנחשבים פסולי חיתון (למשל […]

  9. עילות גירושין המובאות בפני בית הדין הרבני התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 17 בדצמבר 2009 בשעה 16:24

    […] את העילות השונות לגירושין לפי דין בית הדין הרבני. הליך גירושין הוא תהליך ידוע ומוכר בו בני זוג מחליטים לפרק את החבילה […]

  10. סמיון התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 10 בינואר 2010 בשעה 23:51

    אני בתהליכי גירוש בבית הדין הרבני הייתי רוצה לברר מספר דברים:
    1)יש לי ילדה בת 9 חודשים אני לא רואה אותה כבר מאז הפרדה 4 חודשים אישתי לא נותנת לי לראות אותה מה אני אמור לעשות
    2) המשכורת שלי היא 5000 ש”ח כמה מזונות אני צריך לשלם לפי החוק מינימום-מקסימום

  11. שיטרית דנה התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 19 בינואר 2010 בשעה 19:14

    אני מעוניינת בשתיי שאלות :1 – בעלי גרוש + 3 בנות שרואה אותם אחת לחודש בגלל המצב הכלכלי ואין לו רכב הוא יוצא באוטובוס מתל אביב לשדרות לוקח אותם ומחזיר בחזרה באוטובוסים, אנו מיתגוררים אצל אימו הקשישה והוא מישתכר מ 2000 שח’ ונאלץ לקחת חופש מהעבודה יומיים כול חודש בכדי להביאם, מה גם שלאימו הדבר קשה מאוד עים רעש הבנות ל3 ימים, גרושתו תובעת אותו להסדר ראיה של פעמיים בחודש ובכול החגים עים החופשות, האים יכולים לאלץ אותו ליראותם יותר ממה שיכול?
    2- לפני שנה תבעה לגבי מזונות העלו לה בבית הדין ב300 שקלים בילבד מאחר ואינו יכול לשלם מזונות הוא חייב חוב גדול בביטוח הלאומי, מה גם שאינו יכול לימצוא עבודה הולמת מפני שהוא אסיר משוחרר ולא כול מעסיק מוכן לקבלו , כאמור עובד במשכורת של 2000 שח’, האים יכולים להעלות לה את המזונות שוב מאחר ומעוניינת ליתבוע שוב בבית הדין?
    אודה לכם אים תענו בהקדם לשאלותיי, תודה.

  12. ערעור - הזכות לערער והליך הגשתו התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 21 בפברואר 2010 בשעה 11:19

    […] זאת, קיים הליך נוסף הנקרא ערעור ברשות. ערעור זה ניתן רק על פי רשות […]

  13. טיפים משפטיים חינם - עורכי דין עונים לשאלות שלכם התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 4 ביולי 2011 בשעה 16:56

    […] כדי להכין את הקרקע במקרה שתוגש בסופו של דבר תביעת גירושין. ובכן, אם לאחד הצדדים יש חשד כי בן זוגו בוגד בו, מומלץ […]

  14. גישור הלכה למעשה - הליכי גישור לפתרון סכסוכים התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 9 באוגוסט 2012 בשעה 14:54

    […] זוג נשוי עם ילדים קטנים עלו על שרטון והובילו להחלטה על גירושין. את מה שנצבר ונולד במהלך החיים המשותפים צריך לפרק מחדש […]

  15. משמורת ילדים - אבא אמא או שניהם? מאת עו"ד איילת שיים מור התחבר למערכת כדי להשתתף בדיון 20 בדצמבר 2012 בשעה 17:32

    […] בפעמים אחרות, יש אינטרסים אחרים המעורבים בסכסוך, ולעיתים צד שאיננו בהכרח מעוניין להיות ההורה המשמורן, תובע את משמורת הקטינים בידיו, כדי להשיג השגים כאלה ואחרים, במסגרת הליך הגירושין. […]

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

חדש חשוב ומעניין נכון להיום
  • כנס/י לבידוד! זכויות הפרט בימים של קורונה
  • שוטרים במאסר – האם שוויון בפני החוק?
  • קונים דירה או נכס מקרקעין? הנה כמה טיפים חשובים
  • משרד המשפטים – סמכויות ותפקידים
  • איחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל – איך ומדוע?
  • שלוש הרשויות בישראל: מחוקקת, מבצעת ושופטת
  • צו איסור פרסום – מתי על מה ולמה?
  • ענישה על עבירות תעבורה חמורות בישראל
  • טיפים משפטיים חינם – עורכי דין עונים לשאלות שלכם
  • חופש הביטוי – החירות להתבטא מעוגנת בחקיקה הדמוקרטית
  • עורך דין לתעבורה – עברת על חוקי התנועה?
  • הפרטיות בעידן המודרני והטכנולוגי
  • ת”א 2677-07 כהן משה נ’ מכבי שירותי בריאות ואח’
  • שלילת רשיון נהיגה – לא נעים אבל לא סוף העולם
  • מחיקת רישום פלילי – איך מוחקים רישומים פליליים?
  • איך לבחור עורך דין? מדריך קצר ואיכותי

ייעוץ משפטי בנושא ביטוח סיעודי

חייג/י: 050-8086484

(שירות אישי מבוסס תוצאות בלבד)

ייעוץ לנפגעי רשלנות רפואית

חייג/י: 072-3340001

(שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר)

לייעוץ משפטי בנושא נזקי גוף

חייג/י: 072-3936006

(שיחה אישית עם עו"ד מומחה ללא תשלום)

לקבלת ייעוץ משפטי בדיני משפחה

חייג/י: 072-3360526

(משרד עורכי דין ותיק - התמחות מיוחדת בהליכי גירושין)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני חובות

חייג/י: 072-3341001

(ייעוץ אישי מעורך דין מומחה - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני עבודה

חייג/י: 072-3342000

(מוקד הייעוץ של פורטל זכויות עובדים - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני פלילים

חייג/י: 072-3360520

(ייעוץ משפטי בענייני פלילים 24 שעות ביממה)

פניה לייעוץ משפטי:
נזיקין וביטוח: נפגעת? נפצעת?
  • שאלות של מהות: בדיקות גנטיות
  • דיאטות מסוכנות – תביעה במסגרת חוק האחריות למוצרים פגומים
  • רשלנות רפואית באבחון של מחלת הסרטן
  • הרופא חייב להסביר וליידע אודות הבדיקות הגנטיות בהריון!
  • כל מה צריך לדעת על לידה בימי קורונה
  • נפגעת בגלל רקטות ופגזים שנחתו באיזור מגוריך?
  • תאונות דרכים – נגרמו לך נזקי גוף בתאונת דרכים?
  • פגיעה בעת טיול של הצופים
  • רפורמת הקאנביס 2019
  • תביעת חברה ע”י אדם פרטי – זכויות צרכנים
תגיות בלוג עורכי דין ומשפט אלול:
אפוטרופוס ביטוח לאומי בית המשפט בית משפט בית משפט השלום גירושים גירושין גניבת עין דיני בנקאות דיני משפחה דמוקרטיה הליך משפטי זכויות זכויות יוצרים חברה בע"מ חובת הזהירות חוקים חקירות יעוץ משפטי ישראל כתב תביעה מדינת ישראל מיסים נדל"ן נזיקין עבירה פלילית עופר סולר עורך דין עורך דין מקרקעין עורכי דין עורכי דין נזקי גוף עורכי דין נזקי גוף ערבות פיצויים פסק דין פרסום בגוגל קניין רוחני קניית דירה רשויות המס רשלנות רפואית תאונות דרכים תאונות עבודה תביעה משפטית תביעת פיצויים תום לב
מידע משפטי מעניין ואקטואלי:
קישורים משפטיים מעניינים

חברת הביטוח מנסה איתך את שיטת מצליח?

משרד עורכי דין של אליסה ווילקס (ארה”ב)

מחקר בתחום החקיקה בלשכת כנסת ישראל

חברת הביטוח הסיעודי לא משלמת לך?

מה אפשר לעשות עם שיקים שחזרו ללא כיסוי?

רשלנות רפואית: עובדות שלא הכרנו!

עמותה לקידום המשפט הבינ”ל ההומניטרי

האגודה הישראלית למשפט פרטי

חיפוש מהיר לכל אזרח: הצעות חוק בכנסת

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין

כמה עולה להתגרש וכמה תשלמ/י לעו”ד?

הכתבות שהגולשים הכי אהבו:
  • אי תשלום מזונות והסנקציות האפשריות
  • תביעות ביטוח ומדוע חברת הביטוח לא משלמת לך
  • חוקי יסוד – סקירה משפטית ודמוקרטית
  • השתהות בביצוע טיפול רפואי – מקרה רשלנות רפואית לדוגמא
  • קבלת ערעור באופן חלקי עקב טענת התיישנות שהתקבלה
  • כאן שובתים! זכות השביתה על פי חוקי העבודה בישראל
  • רשימת עורכי דין מומלצים – סקירה בכל ענפי המשפט!
  • יש לך חוב לרשות השידור? הכירו את אגרת הטלוויזיה שלנו!
  • הסכם ממון בין בני זוג – משמעותם של הסכמי ממון
  • מחאה חברתית והון שחור
  • אבחון תסמונת דאון או טריזומיה 21 לפני ובמהלך ההריון
  • שוהים בלתי חוקיים בארץ – תקנות, אכיפה וגירוש
  • המדינה לא גובה את חובותיה והגזירות עלינו נוחתות
  • ת”א 2677-07 כהן משה נ’ מכבי שירותי בריאות ואח’
  • שאלות של מהות: בדיקות גנטיות
  • 100% נכות אחרי פגיעת ראש עקב תאונת דרכים
  • תיקון 5 לחוק זכויות יוצרים
  • הסכם גירושין – מדריך בנושא גירושים בישראל
  • פיצויים בגין נזקי גוף – איך מחשבים את גובה הפיצויי לנפגעים?
  • כמה עולה להתגרש ואיך באמת אפשר להוזיל עלויות?
  • כל מה צריך לדעת על לידה בימי קורונה
  • גם גברים סובלים מאלימות!
  • תכנון אסטרטגיה בהליך גירושין
  • יחסי עובד מעביד – הגדרה “אפורה”
אלול בית משפטי

הבלוג המשפטי הוותיק בישראל מביא עדכונים, חדשות ומאמרי דעה מעולם החוק והמשפט. אנחנו נותנים במה לעורכי דין ומשפטנים שרוצים להביא דעה ולפרסם כתבות פרי עטם.

חוק ומשפט בנושא:
יש לך איך לתרום לאלול?

אנחנו אוהבים אנשי משפט ועורכי דין שיש להם במה לתרום ומחפשים את הבמה המתאימה. אלול בית משפטי ישמח לפרסם סקירות משפטיות, פסקי דין חשובים וכל דבר מעניין שיש לך לשתף. שימו לב: אנחנו מפרסמים רק תוכן מקורי, שמעורר עניין בתחום המשפט.

אלול בית משפטי: הנצפים ביותר!
  • עורך דין מקרקעין – ייצוג וליווי בעסקאות נדל”ן
  • התחזות באינטרנט והתחזות בכלל – פלילי ומסוכן!
  • הרופא חייב להסביר וליידע אודות הבדיקות הגנטיות בהריון!
  • גם חתימה על הסכם גישור אינה סוף פסוק!
  • סטטיסטיקה של תאונות דרכים לשנת 2012
  • המדריך המלא לרישום פטנט כחוק
  • הנשיא לשעבר משה קצב, ממלכות אל המחבוש “לא לעולם מלכות”
  • פיטורים שלא כדין – מתי ומדוע?
  • חייל מילואים – מהן הזכויות המגיעות לך?
  • משרד המשפטים – סמכויות ותפקידים
  • נפגעת בגלל רקטות ופגזים שנחתו באיזור מגוריך?
  • עורך דין לתעבורה – עברת על חוקי התנועה?
  • PHILIP MORRIS PRODUCTS S.A נגד AKISIONERNO DROUJESTVO ע”א 3975/10
  • רגע לפני פירוק: טיפול זוגי
  • גישור והליכי גירושים – יתרונותיו של מגשר בהליך גירושין
  • קבלת פיצוי מהמדינה בסטאטוס של אזור אסון
  • תאונות עבודה – פגיעה במהלך עבודה או בדרך אליה
  • פסק דין של בית המשפט העליון רע”א 2146/08 בתביעת רשלנות רפואית
  • עבירת שוחד – מהי ומה הענישה על עבירה זו
  • מיהו כונס הנכסים?
  • אלימות מינית בזוגיות
  • רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה – אילנית גלעדי
  • יחסי ציבור לעורכי דין בהיבט האתיקה המקצועית
  • עבירות מין בקרב קטינים – מדיניות ענישה וחקיקה
  • חקירות בכיסוי? בית המשפט קבע שאסור!
  • אי תשלום מזונות והסנקציות האפשריות
  • קבלת ערעור באופן חלקי עקב טענת התיישנות שהתקבלה
  • חוק איסור צריכת זנות: החוק להפללת הלקוח
  • רשלנות רפואית בבדיקת קולונוסקופיה – פסק דין לדוגמא
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס