האפשרות להקמה או פתיחת חברה בישראל הינה זכותו הבסיסית והיסודית של כל אדם. זאת במקרה והחברה אינה נוגדת את החוק או את תקנת הציבור.
חברה על פי חוק החברות, יכולה להיות גם בבעלות בעל מניות אחד בלבד. במקרה בו אחריות בעלי המניות בחברה מוגבלת שם החברה יכלול את המילים “בעירבון מוגבל” או “בע”מ” בסופו.
פתיחת חברה הינו מהלך גדול ורציני ודורש משאבים רבים והכנה מראש. נלקחים פרמטרים שונים בחשבון אשר מעצבים את אופיו, מבנהו והגדרתו של בית העסק החדש ואל לנו לשכח כי תמיד ישנם אילוצים נוספים שגם הם יתרמו לתוצר הסופי.
סוגים של חברות רשומות בישראל
ישנם סוגים רבים של חברות, חברות פרטיות – כלומר בבעלות אדם אחד או מספר מצומצם של בעלים. חברות ציבוריות – שהשליטה עליהן היא בידי הציבור, למעשה נסחרות בבורסה.
חברה בע”מ כלומר בערבון מוגבל, מה שאומר שזהו גוף עצמאי ובעת תביעה, התביעה תהיה מופנית כלפי החברה עצמה ולא כלפי הבעלים.
עוסק מורשה, כלומר אינה חברה בגדר גוף עצמאי כמו בע”מ אך מוטלים עליה חובות כמו תשלום מס. עוסק פטור, כלומר אינו חייבת בתשלומי מ”עמ על עסקאותיו.
כאמור, ישנם סוגים רבים של חברות וצורות שונות בהן ניתן לפתוח ולהגדיר את העסק. כשמחליטים על סוג העסק התשובה צריכה להיות המענה הכי יעיל, נח ונכון לצרכים שהגדיר לעצמו בעל החברה, לחזון, לתפקודיות החברה וכן הלאה.
דרך העבודה הטובה ביותר תהיה בשילוב עורך דין מנוסה ובקיא בתחום דיני חברות, הוא יוכל ללוות, להנחות ולייעל באופן משמעותי את הליך קבלת ההחלטה ויישומה בפועל.
מיסוי בעת פתיחת חברה
מיסוי הינו פרמטר נוסף שיכול להשפיע על פתיחת חברה. בארץ קיימות הקלות מס רבות לבעלי עסקים וחברות משלמות שיעור מס אחיד העומד על 29%.
בירוקרטיה
על מנת לרשום חברה יש למלא טופס רישום חברה – טופס 1 – רישום ודיווח על טפסים כמו כן, יש למלא גם טופס 2 שהוא צירוף של הצהרת דירקטורים ראשונים ותקנון החברה. יש למלא את זהות החותמים וכל אלה צריכים להיות מאומתים באמצעות עורך דין.
בנוסף, יש לשלם אגרת רישום על מנת לסכם את הליך רישום החברה.
את הבקשה להקמת החברה יש לבצע באמצעות רשם החברות. תפקידו של רשם החברות הוא לוודא שכל התנאים והדרישות, כי שהם מופיעים בחוק החברות קויימו ובמידה וכן, רשם החברות יאשר את הבקשה.
בעת רישום החברה תונפק תעודת התאגדות המכילה את מספר רישום החברה ותאריך התאגדותה.
בין אם עוסק מורשה, חברה פרטית, בערבון מוגבל או לא או כל צורה אחרת של חברה יש לבחון היטב את כל תמונת המצב. צריך לבדוק בקפידה מה רוצים להשיג, מה המטרות והצרכים ומה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.
עורך דין שמתמצא היטב בתחום יוכל להנחות ולעזור בתהליך כך שהלקוח שלו יוכל להמנע מסחברת מיותרת לייעל את התהליך, והכי חשוב, למצוא את הפתרון הטוב ביותר.
[…] מיוחד, יוגבל מעשיית שימוש בכרטיס אשראי, לא יוכל לפתוח חברה בע”מ […]
[…] לציין את השם המדויק של החברה בעת הגשת כתב התביעה, כולל “בע”מ” בסוף […]
[…] תעודת הזהות של החותם על השטר- ובמידה ועושה השטר הינה חברה בע”מ, ציון מספר הח.פ. המלא […]
[…] עסקית, למטרה משותפת של הפקת רווחים. דרישת היסוד להקמת חברה הינה הגשת מסמכי הייסוד לרשם החברות, רישומה כדין והנפקת […]
[…] העסק, מיהם המקימים, באיזו קונסטלציה עסקית יוקם המיזם – חברה בע”מ, שותפות, עוסק יחיד וכו’, מהו יחודו ויתרונו של המוצר […]
[…] המעביד הינו חברה בע"מ – ניתן צו פירוק קבוע על ידי בית המשפט […]
[…] הזמנה מחברת "אזולאי בית משה חומרי בניה והובלות במשא בע"מ" (להלן: "החברה"), ולא ברורה פנייתה של התובעת […]