שאלות? כנס/י לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין >>>
  • Facebook
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
אלול – בית משפטי ברשת – עורכי דין, פסקי דין, מאמרים משפטיים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
  • אודות אלול
  • מדריכים משפטיים
  • יעוץ משפטי
  • עו”ד פלילי 24 שעות ביממה
  • עורכי דין מומלצים
ראשי » חוקים » דיקטטורה בשם הדמוקרטיה

דיקטטורה בשם הדמוקרטיה

מערכת הבית המשפטי 31 באוקטובר 2016 16:19 אין תגובות

הצפייה של קטינים בפורנו היא תופעה שיש למגר לחלוטין מקרבנו ויפה שעה אחת קודם. לגבי זה אני נוטה להאמין שאין כל וויכוח. הבניית המציאות המינית המעוותת שאותם קטינים מקבלים בעקבות הצפייה באותן סצנות מין משבשת לחלוטין את כל תפיסת עולמם.

החשיפה לפורנו בגילאים שבהם הזהות העצמית עדיין בשלבי בנייה פוגעת אנושות בציפיות של אותם קטינים כלפי יחסי המין המיוחלים וגרוע מכך, היא מנמיכה מאוד את הדימוי העצמי שלהם. שכן הילדים משווים את עצמם ואת שותפיהם למיטה לכוכבי הפורנו, מה שבהכרח גורם לתסכול ואכזבה.

אין כל ספק שהצפייה בפורנו לקטינים גורמת לנזק חמור הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. החשיפה לאותם תכנים בשלב כה בוסרי, בהכרח תשפיע לרעה על עולמם של אותם ילדים.

אבל, האם הצפייה בפורנו ככלל היא עניין שיש להקצות ולאסור, או שמא הפורנו מהווה עבור מבוגרים תחליף לגיטימי למימוש של פנטזיות ושאיפות מיניות קיצוניות, שאילולא אותו תחליף, היו באות לידי ביטוי בדרכים הרסניות יותר.

נוסף על כך, האם הגבלת גלישה באתרי פורנו מהווה שמירה הגיונית וחשובה על החברה ובפרט על זכויות נשים, או שאולי היא שוללת את הזכות הבסיסית ביותר של כל אחד ואחת מאיתנו לחופש הביטוי ולחופש המחשבה.

הגנה על ילדנו או דיקטטורה במסווה?

אתמול, יום א’ ה-30.10.2016, אישרה ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק של חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי, חובת סינון אתרים פוגעניים התשע”ו – 2016, אשר מהווה תיקון לחוק התקשורת (בזק ושידורים) התשמ”ב – 1982.

בתיקון החוק דורשת מועלם רפאלי שהגישה לאתרי פורנו ואתרים פוגעניים תיחסם באופן אוטומטי לכלל לקוחות האינטרנט. על מנת להסיר את החסימה יהיה על הלקוח ליצור קשר עם ספקית האינטרנט שלו, בכתב או בעל פה ולהצהיר שאינו קטין.

קולות רבים מהשמאל והימין נשמעו לכאן ולכאן בדבר ההצעה ונדמה שהסערה ביחס לתיקון הקליל לכאורה עוד תלך ותגבר.

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: “בעשור האחרון הפכה רשת האינטרנט את העולם לכפר גלובלי והיא מעניקה גישה למידע רב ומגוון. למידע הרב המוצג ברשת האינטרנט פן חיובי ובכלל זה קידום עניינים ותחומים רבים חיוביים כגון חינוך, מדע, טכנולוגיה, מסחר, כלכלה ועוד.

ואולם, לצד אותו פן חיובי, לרשת האינטרנט גם צדדים ותכנים הנחשבים לשליליים דוגמת הימורים, פורנוגרפיה, פדופיליה ועוד, העלולים לפגוע ולהזיק לציבור הנחשף אליהם ובעיקר לילדים.

בשנים האחרונות יש גידול ניכר במספר הדיווחים אודות קטינים שנפגעו מחשיפה לתכנים מיניים ופוגעניים ברשת האינטרנט. מאות מחקרים בארץ ובעולם מתעדים ובוחנים את הפגיעות השונות שנגרמות כתוצאה מהחשיפה לאותם תכנים ואת השפעותיהן לטווח הארוך.

בדיונים שהתקיימו בנושא עלה כי 60% מהילדים בישראל בגילאים תשע עד חמש-עשרה גולשים באתרים פורנוגרפיים. עוד עולה כי לכ-47% מהילדים בישראל באותם גילאים יש בחדרם הפרטי מחשב, שבאמצעותו הם גולשים באינטרנט, כך שהסכנה ליפול קורבן לפדופילים גדלה משמעותית בשל העדר פיקוח מצד ההורים”.

הצעת החוק מתמקדת בפגיעה החמורה שהצפייה בפורנו גורמת לילדים ובכוונות של אותו תיקון לחוק למנוע את הפגיעה הזו. לכאורה ההתמקדות רק בקטינים מהווה לגיטימציה ברורה לאותן הגבלות, שכן איזה הורה לא יעדיף למנוע מילדיו תכנים פוגעניים.

אך אולי הצהרת הכוונות בדבר ההגנה על ילדנו היא לא יותר ממסכת טוהר, שתחתיה מסתתרת בחשכה מפלצת הדיקטטורה. האם מדובר בתיקון לחוק או אולי בכפייה דתית ואם באמת הכוונה היא אך ורק להגן על ילדנו מדוע יש אזכור מפורש ביחס לכלל הציבור “להזיק לציבור הנחשף אליהם ובעיקר לילדים”.

מעבר לזה, אם הכוונה היא לשמור רק על הילדים, מדוע לא פשוט להגביר את המודעות בקרב הורים לילדים לשירות החסימה החינמי. לדוגמא, להגיש הצעת תיקון הגיונית, שמחייבת כל ספקית אינטרנט לוודא טרום ההתקנה עם המבוגר שמשלם עבור שירות האינטרנט האם יש ילדים בביתו.

אם ישיב המבוגר שבביתו אכן יש קטינים תהיה מחויבת ספקית האינטרנט להתקין הגבלות גלישה במחשבים של הילדים ויותר מזה, היא תוכל להציע להורה להתקין הגבלת גלישה גם במחשבו הפרטי בהתניית סיסמא אישית.

בנוסף, נכתב בדברי ההסבר שהצעת התיקון הועלתה “בשל העדר פיקוח מצד ההורים” מה שבעיניי נראה מעט תמוה. אם הבעיה היא בהיעדר פיקוח אולי יהיה חכם יותר לטפל בבעיה מהשורש ולא לשים פלסתר על הפצע.

אני מאמינה בלב שלם שכל אחד מההורים רוצה רק את הכי טוב עבור הילד שלו ואם יש לשולי מועלם רפאלי ספק לגבי זה, אנחנו כבר בבעיה אחרת וגדולה אף יותר. במקום לקשור לאנשים את העיניים אולי כדאי להסביר, להעלות מודעות, להדריך ולחנך ולא לבחור בדרך הקלה ולאסור.

ההשלכות המפחידות של הצנזורה

אי אפשר להתעלם מההשלכות בפועל שסביר שיתרחשו במידה וחוק זה יעבור את כל האישורים וייחקק רשמית. ראשית, יש כאן פגיעה חמורה בחופש הביטוי וחופש המחשבה, שכן כל עוד הפורנו לא יצא מחוץ לחוק הוא חוקי וכל עוד הוא חוקי, מאוד בעייתי לאסור את הגבלתו למבוגרים.

שנית, עד היום כל מי שניסה לחסום או להגביל משהו באינטרנט רק הגביר את הצריכה של אותם תכנים אסורים. ברגע שייחסמו אתרי הפורנו יקומו במהרה אפליקציות ותוכנות לעקיפת חסימות תוכן. תהיו בטוחים שהראשונים שידעו להפעיל את אותן תוכנות הסרה יהיו כמובן אותם אלו שמהם רוצים למנוע את הפורנו, הדור הצעיר.

שלישית, מי מגדיר מה פוגעני ומה לא ואיך לכל הרוחות ממנים מישהו להפוך לאלוהי הצדק והמוסר. איך ייתכן שמשה כחלון יהיה זה שיקבע מה נחשב סוטה ומה מקובל על פי הנורמות החברתיות המשתנות והמשונות, שמגדירות את זהותנו כחברה.

חסימות הגלישה, שכבר הוכיחו בעבר את האימפוטנטיות שלהן ביחס לסינון רלוונטי, בהכרח יגרמו לאתרים רבים, שמכילים עמודים שנחשבים פוגעניים להיחסם לחלוטין, מה שיוביל לקריסה של המון אתרים גדולים וחשובים.

מעבר לכך, אתרי הסברה מינית, אמצעי מניעה, מודעות לסרטן השד וכיוצא בזה עלולים להיחשב גם הם כתכנים לא הולמים, בשל תמונות חזה או אברי מין. כמובן שהדרה של תוכן חינוכי זה בעייתית מאוד כשלעצמה, שכן אלו תכנים לגיטימיים שמאוד חשוב שילדים דווקא כן ייחשפו אליהם.

הצעת החוק לא מונעת לחלוטין את הפורנו, אלא דורשת מכל מי שברצונו להסיר את ההגבלה ליצור קשר, להזדהות ולמעשה להפוך לחלק ממאגר צורכי הפורנו בישראל. נשמע לכם מוגזם? בכלל לא.

הסבירות שחלילה אותן רשימות יודלפו היא לא מאוד נמוכה. לא חסרים האקרים שישמחו לעשות שימוש לרעה באותו מאגר נתונים. מה גם, שמלבד החשש להדלפה, הזדהות כמי שצורך פורנו עלולה להיות מביכה ופוגענית כשלעצמה, מה שבעקיפין מהווה גם הוא פגיעה בחופש הביטוי וחופש המחשבה.

לסיומה של רשימת ההשלכות הבעייתיות של הצעת חוק זו נוסיף את זה שישראל ודאי לא רוצה לככב לצד שאר המדינות, הדיקטטוריות חשוב לציין, שמגבילות את הצפייה בפורנו: איראן, סין, צפון קוריאה, טורקיה ואחרות.

אנחנו מדינה דמוקרטית, או ככה לפחות מוכרים לנו. כל מה שלא אסור מותר וכל עוד זה המצב צריך לקחת בחשבון שכדי להנהיג שינויים מוכרחים לחוקק חוקים ברורים והגיוניים.

אם רוצים להגביל את הצפייה בפורנו, כלומר, אם רוצים להגביל את חופש הביטוי וחופש המחשבה, מוכרחים ראשית להוציא את הפורנו מחוץ לחוק. עד שזה לא יקרה, הצעת החוק הנוכחית וגם אלו שיבואו אחריה יישארו במסגרת של צנזורה חסרת תכלית.

מה זה חופש בכלל

לא ייתכן ששרים בממשלה יפעלו בסגנון דתי לפי דעתי. דמוקרטיה לפי דעתי לא יכולה להתקיים בשום צורה שהיא. לא ניתן לבחור בדמוקרטיה כשזה נוח וכשזה לא להתלהם ולדרוש שדברים יקרו אחרת.

אמנם בכל דמוקרטיה צריכים להיות גם גבולות ואני באופן אישי מאמינה שחופש יכול להתקיים אך ורק בתוך מסגרת. אך מהם גבולותיו של החופש במדינה שלנו ומי קובע מה זה חופש ואיפה עובר הגבול.

מועלם רפאלי מגיבה ביחס לטענות שהועלה כנגדה, שאין מדובר בפגיעה בחופש של כל אחד לעשות מה שבא לו, אלא שמדובר על איזון בין הפרטי לבין החברה. אני מוכרחה להודות שאני באופן אישי נותרתי די מבולבלת.

רגע אחד הצעת החוק מתהדרת בהגנה על תמימותם ועל זכותם של ילדנו שלא להיחשף ולהיפגע מתכנים לא הולמים ורגע לאחר מכן, מסבירה מועלם רפאלי שהיא בכלל יוצאת כלוחמת צדק חברתי עבור כולנו. ושוב, יש כאן יותר מידי אי דיוקים שמקשים עליי להבין את המקור האמיתי להצעה.

אני באופן אישי לא בעד צפייה בפורנו, גם לא למבוגרים. אני חושבת שתעשיית הפורנו פוגעת לא רק בנשים המנוצלות אלא גם בגברים וגרוע מכך. היא אולי מהווה צוהר למימוש פנטזיות עבור מישהו אחד, אך היא יכולה להוות פגיעה פסיכולוגית ומינית חמורה עבור מישהו אחר.

דעותיי הפרטיות חסרות כל רלוונטיות ביחס לעניין זה, שכן אנו חיים במדינה דמוקרטית (לכאורה), שבה הפורנו עדיין לא מחוץ לחוק וכל עוד זה המצב, אני באמת ובתמים חושבת שזכותו של אחד לעשות את הבחירות האישיות שלו בעודו גולש באינטרנט, בלי שאף שר יתערב בהן.

צריך לעשות שינוי ולהגביל לחלוטין את אפשרות הצפייה של קטינים בפורנו, אך אני בספק האם זו הדרך הנכונה כדי לגרום לאותה יוזמה מבורכת להתקיים.

כילדה קטנה גדלתי בבית שבו המילה “לא” מעולם לא נשמעה. חונכתי לחופש הבחירה, לזכות לטעות ובעיקר לעצמאות מחשבתית ופרקטית. אין כל ספק שגם לי, כמו לכולנו, יש הסגות מסוימות לגבי הדרך שבה גדלתי וייתכן שבבוא העת אבחר לגדל את ילדיי באופן שונה.

אבל, משהו אחד אני אקח איתי הלאה. לימדו אותי לבחור, לימדו אותי על כוחן של בחירות וזה בדיוק מה שאלמד את ילדיי. בביתי הפרטי אני אשתדל למגר עד כמה שניתן את כל מה שיתנגש עם סולם הערכים האישי שלי ואנסה כמיטב יכולתי להתוות דרך נכונה וטהורה על סמך דעותיי והשקפותיי.

אני בעד שכל אחד מאיתנו יילחם עבור הצדק הפרטי שלו ואני בעד להתוות גם לחופש מסגרת כדי לאפשר לו להתקיים. אך תשאלו את עצמכם, האם ספציפית במקרה הנתון לא מדובר על ניסיון לקדם רעיון מסוים במסווה של רעיון אחר.

תשאלו את עצמכם האם התיקון להצעת החוק, שלכאורה קורא להגן על ילדנו, לא מנסה למנוע מהמבוגרים שבנינו זכות, שנכון לרגע זה היא חוקית לחלוטין. האם מותר להגביל את חופש הביטוי וחופש הבחירה ואם לא – האם ייתכן שחופש ללא גבולות עלול להוביל לכאוס שאין ממנו דרך חזרה, כאוס שבו כל אחד מאיתנו יפגע באחר רק בשם הזכות לבחור.

נכתב על ידי: שקד שפי

לקריאה נוספת: על גבולות אחריותה של חברת אחסון אתרי אינטרנט

ילדים פורנו

|להציג את כל הפוסטים של מערכת הבית המשפטי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

חדש חשוב ומעניין נכון להיום
  • הליך משפטי מא’ ועד ת’ – כל השלבים
  • חוק יסוד חופש העיסוק – נוסח החוק בישראל
  • עורך דין לנזיקין – תאונות, פגיעות, תביעה ופיצויים
  • עבירות מס – איך יוצאים מזה?
  • המרכז לגביית קנסות מאפשר לך לשלם פחות!
  • התחזות באינטרנט והתחזות בכלל – פלילי ומסוכן!
  • דיני חברות – מטרות, סוגי חברות ופסיקה
  • ההבדל בין מס שבח מקרקעין להיטל השבחה
  • חוקי יסוד – סקירה משפטית ודמוקרטית
  • מבקר המדינה – סמכויות ותפקידים
  • עבירת שוחד – מהי ומה הענישה על עבירה זו
  • סקירה משפטית: חוק התכנון והבניה, התשכ”ה – 1965
  • המועד הקובע לחישוב היטל השבחה בגין הקלות בניה
  • בית משפט השלום – סמכויות ותפקידים
  • חופש הביטוי – החירות להתבטא מעוגנת בחקיקה הדמוקרטית
  • בעד ונגד הפלות יזומות בישראל ובעולם

ייעוץ משפטי בנושא ביטוח סיעודי

חייג/י: 050-8086484

(שירות אישי מבוסס תוצאות בלבד)

ייעוץ לנפגעי רשלנות רפואית

חייג/י: 072-3340001

(שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר)

לייעוץ משפטי בנושא נזקי גוף

חייג/י: 072-3936006

(שיחה אישית עם עו"ד מומחה ללא תשלום)

לקבלת ייעוץ משפטי בדיני משפחה

חייג/י: 072-3360526

(משרד עורכי דין ותיק - התמחות מיוחדת בהליכי גירושין)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני חובות

חייג/י: 072-3341001

(ייעוץ אישי מעורך דין מומחה - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני עבודה

חייג/י: 072-3342000

(מוקד הייעוץ של פורטל זכויות עובדים - בעלות שיחה רגילה)

לקבלת ייעוץ משפטי בענייני פלילים

חייג/י: 072-3360520

(ייעוץ משפטי בענייני פלילים 24 שעות ביממה)

פניה לייעוץ משפטי:
נזיקין וביטוח: נפגעת? נפצעת?
  • איראן גרעינית – חשש אמיתי או דמגוגיה של מנהיגים? מאמר דעה
  • “האלימות הלגיטימית” והקורבנות הנשכחים
  • רשלנות רפואית בבדיקת קולונוסקופיה – פסק דין לדוגמא
  • החלטות / הנחיות משרד הבריאות – תוקף מחייב?
  • תביעות ביטוח ומדוע חברת הביטוח לא משלמת לך
  • התיישנות תביעת רשלנות רפואית
  • תביעת חברה ע”י אדם פרטי – זכויות צרכנים
  • רשלנות רפואית באבחון של מחלת הסרטן
  • רשימת עורכי דין מומלצים – סקירה בכל ענפי המשפט!
  • תאונת דרכים אגב פעולת איבה – מזכה בפיצויים?
תגיות בלוג עורכי דין ומשפט אלול:
אפוטרופוס ביטוח לאומי בית המשפט בית משפט בית משפט השלום גירושים גירושין גניבת עין דיני בנקאות דיני משפחה דמוקרטיה הליך משפטי זכויות זכויות יוצרים חברה בע"מ חובת הזהירות חוקים חקירות יעוץ משפטי ישראל כתב תביעה מדינת ישראל מיסים נדל"ן נזיקין עבירה פלילית עופר סולר עורך דין עורך דין מקרקעין עורכי דין עורכי דין נזקי גוף עורכי דין נזקי גוף ערבות פיצויים פסק דין פרסום בגוגל קניין רוחני קניית דירה רשויות המס רשלנות רפואית תאונות דרכים תאונות עבודה תביעה משפטית תביעת פיצויים תום לב
מידע משפטי מעניין ואקטואלי:
קישורים משפטיים מעניינים

חברת הביטוח מנסה איתך את שיטת מצליח?

משרד עורכי דין של אליסה ווילקס (ארה”ב)

מחקר בתחום החקיקה בלשכת כנסת ישראל

חברת הביטוח הסיעודי לא משלמת לך?

מה אפשר לעשות עם שיקים שחזרו ללא כיסוי?

רשלנות רפואית: עובדות שלא הכרנו!

עמותה לקידום המשפט הבינ”ל ההומניטרי

האגודה הישראלית למשפט פרטי

חיפוש מהיר לכל אזרח: הצעות חוק בכנסת

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין

כמה עולה להתגרש וכמה תשלמ/י לעו”ד?

הכתבות שהגולשים הכי אהבו:
  • קבלת ערעור באופן חלקי עקב טענת התיישנות שהתקבלה
  • TOS מדיניות שימוש באתר אינטרנט
  • הידעת? תאונת עבודה של פועל בניין מתרחשת כמעט בכל יום!
  • כמה עולה להתגרש ואיך באמת אפשר להוזיל עלויות?
  • רשימת עורכי דין מומלצים – סקירה בכל ענפי המשפט!
  • הגבלת רישיון נהיגה בגלל חוב הוצאה לפועל
  • שוויון בין גבר לאשה – ישראל 2010 – מאמר דעה
  • רגע לפני פירוק: טיפול זוגי
  • נפגעת בגלל רקטות ופגזים שנחתו באיזור מגוריך?
  • חקירות בכיסוי? בית המשפט קבע שאסור!
  • רופא שטועה בבחירת טיפול אינו בהכרח רשלן!
  • תביעת לשון הרע נגד עורך דין מייצג
  • פיצויים בגין נזקי גוף – איך מחשבים את גובה הפיצויי לנפגעים?
  • למי מגיע פיצויי פיטורין ואיך יודעים כמה בדיוק?
  • אימוץ ילדים – הליכי אימוץ בישראל או בחו”ל
  • פיצויים לנפגעי תאונות דרכים – חוק הפלת”ד
  • עורך דין לנזיקין – תאונות, פגיעות, תביעה ופיצויים
  • רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – לא נעים אבל מה עושים?
  • התחזות באינטרנט והתחזות בכלל – פלילי ומסוכן!
  • יצירתיות ומשפט – מאת לימור גל
  • רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה – אילנית גלעדי
  • דחיית תביעת רשלנות רפואית – התובעת סרבה לבדיקת מי שפיר
  • נפילה מגובה באתר בניה – תאונת עבודה שניתן למונעה
  • אי תשלום מזונות והסנקציות האפשריות
אלול בית משפטי

הבלוג המשפטי הוותיק בישראל מביא עדכונים, חדשות ומאמרי דעה מעולם החוק והמשפט. אנחנו נותנים במה לעורכי דין ומשפטנים שרוצים להביא דעה ולפרסם כתבות פרי עטם.

חוק ומשפט בנושא:
יש לך איך לתרום לאלול?

אנחנו אוהבים אנשי משפט ועורכי דין שיש להם במה לתרום ומחפשים את הבמה המתאימה. אלול בית משפטי ישמח לפרסם סקירות משפטיות, פסקי דין חשובים וכל דבר מעניין שיש לך לשתף. שימו לב: אנחנו מפרסמים רק תוכן מקורי, שמעורר עניין בתחום המשפט.

אלול בית משפטי: הנצפים ביותר!
  • 100% נכות אחרי פגיעת ראש עקב תאונת דרכים
  • גם חתימה על הסכם גישור אינה סוף פסוק!
  • גישור והליכי גירושים – יתרונותיו של מגשר בהליך גירושין
  • פסק דין של בית המשפט העליון רע”א 2146/08 בתביעת רשלנות רפואית
  • ההבדל בין מס שבח מקרקעין להיטל השבחה
  • אחריות בעל אתר אינטרנט להודעות וקישורים בפורום
  • דחיית ערעור בתביעת רשלנות רפואית עקב התיישנות
  • תאונות דרכים – נגרמו לך נזקי גוף בתאונת דרכים?
  • רשלנות רפואית בטיפול שיניים – מקרה לדוגמא
  • נכי צה”ל – מפציעה ועד שיקום
  • עובד בבית? פגיעה בתאונת דרכים יכולה להיות תאונת עבודה!
  • רשלנות רפואית – מקרי רשלנות רפואית בלידה ובכלל
  • לשון הרע – כן או לא או אולי…
  • קניית רכב יד 2 – מה כולם לא רוצים שתדעו?
  • פרשת הולילנד – סקירה משפטית
  • עבירת שוחד – מהי ומה הענישה על עבירה זו
  • הסרת הגבלה על רישיון נהיגה – עמדת בית המשפט העליון
  • פגיעה בעת טיול של הצופים
  • הרופא חייב להסביר וליידע אודות הבדיקות הגנטיות בהריון!
  • עבירות מין בקרב קטינים – מדיניות ענישה וחקיקה
  • החלטות / הנחיות משרד הבריאות – תוקף מחייב?
  • העתיקו לך תוכן מהאתר? פסק דין בנושא הפרת זכויות יוצרים
  • תהום בחברה הישראלית
  • מי בדלת? בית המשפט…
  • רשלנות מנהלית בתחום הרפואה – במה מדובר?
  • תאונות עבודה – פגיעה במהלך עבודה או בדרך אליה
  • שימוש בשם SOHO למרות שנרשם כסימן מסחר
  • הלבנת הון – סקירה משפטית
  • התיישנות תביעת רשלנות רפואית
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס